Δήμος Σερρών: Ξεκινά η λειτουργία σύγχρονου συστήματος ποδηλάτων

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Σερρών θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στους ηλεκτρονικούς σταθμούς που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 5 σημεία στην πόλη, την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.  Η επίσημη έναρξη, θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι, απ’ το Δήμαρχο της πόλης, κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, στο σταθμό της Πλατείας Ελευθερίας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα αστικής μετακίνησης, σχεδιασμένο απ’ την εταιρεία BrainBox Α.Ε., που διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το νέο σύστημα ποδηλάτων, θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών και η  μίσθωση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν (υπό τις προϋποθέσεις ορθής χρήσης). Με το σύστημα αυτό, ο Δήμος δίνει την ευχέρεια στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, επιστρέφοντάς το σε κάποιο απ’ τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες, με ειδική ηλεκτρονική κάρτα, αλλά και περιστασιακούς, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Η πρωτοβουλία, εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχής για την υιοθέτηση μορφών εναλλακτικής μετακίνησης, που διευκολύνουν τους πολίτες και συμβάλλουν σ’ ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον. Ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Δήμος Σερρών ενισχύει την μετακίνηση με ποδήλατο, σε μια προσπάθεια οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς.