Δήμος Σερρών: Κάλεσμα του Αλέξανδρου Χρυσάφη για συμμετοχή στον 35ο Γύρο της Πόλης των Σερρών

Συνέντευξη Τύπου για τον 35ο Γύρο της Πόλης των Σερρών έδωσε το πρωί της Τετάρτης, 30 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου, που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Ελευθερίας (Εθνική Τράπεζα).

Ο 35ος Γύρος, διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών, ενώ οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα αγωνιστούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες:

1)Ειδική κατηγορία . Άτομα με αναπηρία –αθλητές κατηγορίας special Olympics 300 μ.

2) Για μαθητές – τριες Δημοτικών Σχολείων 1.500 μ

3)Για μαθητές – τριες Γυμνασίων 2.500 μ

4)Για μαθητές – τριες Λυκείων & μεγαλύτερους-ρες 5.000 μ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, φέτος, στην Πλατεία Ελευθερίας, παράλληλα με τον αγώνα, θα «τρέξει» και η δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», όπου, απ’ τις 10:00 έως τις 14:00, οι μαθητές θα μάθουν για τη σωστή ανακύκλωση βιωματικά και μέσω παιχνιδιών.

Αναφορικά με τον 35ο Γύρο, ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε στα σερραϊκά ΜΜΕ τα εξής:

«Μια μεγάλη γιορτή θα φιλοξενήσουν οι Σέρρες την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Το μότο μας, “Αγάπα το περιβάλλον, περιβάλλει ό,τι αγαπάς”, είναι η “καρδιά” και το κεντρικό σύνθημα αυτής της γιορτής.

Μικροί και μεγάλοι, παιδιά αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, γυρίζουμε και τρέχουμε στην πόλη μας, τιμώντας το περιβάλλον.

Σ’ αυτήν τη γιορτή, έχουν θέση όλοι – και καλούμε όλους τους Σερραίους, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετάσχουν, να τρέξουν, να περπατήσουν, να ζήσουν μαζί, σ’ αυτό το περιβάλλον, που αγαπάμε και μας αγαπάει.

Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο νομίζω ότι θα συμμετάσχει, δίνοντας κι ένα συμβολικό στίγμα σ’ αυτήν τη γιορτή. Σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα καλέσω όλους τους συναδέλφους μου, απ’ όλες τις παρατάξεις, να δώσουν ένα ηχηρό “παρών” σ’ αυτήν τη γιορτή, διότι μ’ αυτόν τον τρόπο, θα σηματοδοτήσουμε ακριβώς αυτό το οποίο θέλουμε να εκπέμψουμε.

Καλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτες μου σε μια διοργάνωση που αποτελεί αφορμή για πολλά δρώμενα, τα οποία έχουμε για το περιβάλλον. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι ο Δήμος Σερρών θα πρέπει να δώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα και να εκπέμψει μια συγκεκριμένη στόχευση: για την προστασία του περιβάλλοντος, για τις ενέργειες, τις δράσεις και τον εθελοντισμό, που είναι απαραίτητα για να προστατεύσουμε ό,τι μας περιβάλλει.

Είμαι πολύ ευτυχής που συμμετέχουν σ’ αυτήν τη συνδιοργάνωση όλοι αυτοί οι φορείς οι οποίοι και τη στηρίζουν τα τελευταία 35 χρόνια. Πιστεύουμε ότι κάθε χρονιά θα είναι και καλύτερη. Ειδικά αυτού του είδους τις δράσεις, η νέα Δημοτική Αρχή θέλει να τις εμπλουτίσει και να τις ενισχύσει, δίνοντάς τους ένα στίγμα εξωστρέφειας.

Μελλοντικός μας στόχος, είναι στο Γύρο των Σερρών να μη συμμετέχουν μόνο Σερραίοι, αλλά και κάτοικοι από άλλες περιοχές.».

Από το γραφείο τύπου