Δήμος Σερρών και 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών επισκέφθηκαν τις Αζόρες στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+

Ο Δήμος Σερρών και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, αποτελώντας μέλος της ένωσης «In Rural Europe”, (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία), συμμετείχε στην δεύτερη διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και στο συνέδριο «Ανάπτυξη και Προοπτικές των Αγροτικών Περιοχών», από τις 7 έως τις 13 Απριλίου. Τον Δήμο εκπροσώπησε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Βασιλική Πανταζή ενώ το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών εκπροσώπησε η εκπαιδευτικός Βασιλική Τζίντζιου.

Συγκεκριμένα, κατά το συνέδριο μελετήθηκε η περίπτωση, κατά την οποία το μοναδικό φυσικό στοιχείο των νησιών, δηλαδή η λάβα κατάφερε να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια, παραγωγή και εμπορία κρασιού και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και του πρωτογενή τομέα, δίνοντας προοπτική στους νέους κατοίκους.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη των νησιών των Αζορών, 5 δημάρχους των νησιών, με εκπροσώπους της Περιφέρειας, καθώς και με παραγωγούς κρασιών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με εκπαιδευτικούς φορείς των νησιών.

Στις παραπάνω συναντήσεις παρουσιάστηκε η πόλη των Σερρών και η ευρύτερη περιοχή, ενώ έγιναν οι κατάλληλες επαφές με σκοπό την μελλοντική συνεργασία για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανταλλαγή καλών πρακτικών.