Δήμος Σερρών: Έργο 1 εκατ.ευρώ δίνει νέα πνοή στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Στη μεταμόρφωση του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών προχωρά ο Δήμος Σερρών με την υλοποίηση σημαντικών εργασιών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την καταλυτική συνδρομή του Υπουργού κ.Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο αθλητικής υποδομής για τον Δήμο καθώς το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, που αποτελεί την έδρα της ιστορικής ομάδας του Πανσερραϊκού, έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές από τη συνεχή χρήση και από την έλλειψη επαρκούς συντήρησης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου «Επείγουσες εργασίες συντήρησης και προμήθειας υλικών για την αποκατάσταση φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών» προϋπολογισμού 1 εκατ.ευρώ θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των αθλούμενων, στον χώρο των κερκίδων, στον αγωνιστικό χώρο και στην εξωτερική πρόσοψη του γηπέδου.

Μεταξύ άλλων θα αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία των κτηριακών εγκαταστάσεων, των χώρων υγιεινής και των γραφείων, θα αντικατασταθούν οι λυχνίες προβολέων με φώτα LED νέας τεχνολογίας, θα αντικατασταθούν τα καθίσματα στις κερκίδες καθώς και οι πάγκοι των ομάδων, ενώ θα τοποθετηθεί πλέξιγκλας.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί lifting στην εξωτερική πρόσοψη του γηπέδου με την τοποθέτηση νέων βιοκλιματικών υλικών.

«Το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών επιτέλους θα αλλάξει εικόνα.

Θα γίνει πιο λειτουργικό, φωτεινό και ασφαλές, ένας πόλος έλξης για τη φιλοξενία αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων.

Ο Δήμος Σερρών θα αποκτήσει ένα γήπεδο-στολίδι με σύγχρονες προδιαγραφές χάρη στην καταλυτική συνδρομή του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου και σε συνεργασία της ΠΑΕ Πανσερραϊκός», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

 Όπως σημείωσε, ο Δήμος Σερρών έχει θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τον εμπλουτισμό των αθλητικών υποδομών, στους οποίους δραστηριοποιούνται αθλητικοί σύλλογοι και αθλούμενοι όλων των ηλικιών.