Δήμος Σερρών: Επίβλεψη στα έργα ασφαλτόστρωσης σε Εθν. Αντιστάσεως και Σιγής

Τα έργα ασφαλτόστρωσης στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και στην περιοχή της Σιγής επιθεώρησαν σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Νυχτοπάτης. Πρώτη στάση ήταν το έργο ασφαλτόστρωσης στο τμήμα της Εθνικής Αντιστάσεως από την οδό Αγίας Σοφίας (ξενοδοχείο Φίλιππος – Ξενία) μέχρι την οδό Αγίου Αντωνίου.

«Η ταλαιπωρία των κατοίκων και επαγγελματιών της Εθνικής Αντιστάσεως αλλά και όλων των Σερραίων πολιτών επιτέλους παίρνει τέλος. Η ασφαλτόστρωση ολοκληρώνεται και την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου παραδίδεται στο σύνολό του στην κυκλοφορία ένας νευραλγικός δρόμος που παρέμενε κλειστός επί μήνες χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου. Πρόκειται για μία εργολαβία που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την κατασκευή του αγωγού ομβρίων υδάτων της ΔΕΥΑΣ και πέρασε από χίλια κύματα εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων», τόνισε ο κ.Χρυσάφης. Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ αποφάσισε την απαλλαγή όλων των επιχειρηματιών στην οδό Εθνικής Αντίστασης από την καταβολή λογαριασμών νερού για τέσσερις μήνες, λόγω της ταλαιπωρίας που υπέστησαν και της δραματικής μείωσης του τζίρου τους,

Στη συνέχεια, οι κκ Χρυσάφης και Νυχτοπάτης επισκέφθηκαν την περιοχή της Σιγής, όπου ασφαλτοστρώνεται τμήμα 110 μέτρων της οδού Καντά στο πλαίσιο εργολαβίας που ήταν σε εξέλιξη. «Το επόμενο διάστημα αρχίζει από την ΔΕΥΑΣ το έργο κατασκευής του δικτύου ομβρίων στη Σιγής και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν ασφαλτοστρωθεί από τον Δήμο δρόμοι συνολικού μήκους 8,5 χλμ στην περιοχή, έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ.ευρώ», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών και κατέληξε: «Προχωράμε σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων συνολικού μήκους 23 χλμ και συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ.ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο η οσμή της πίσσας και της ασφάλτου θα είναι έντονη σε όλο τον Δήμο».