Δήμος Σερρών: Ακυρώνεται η μεταφορά του Αγίου Φωτός στα σπίτια των δημοτών

Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης:

«Ο Δήμος Σερρών με την ευλογία και την συνεργασία της Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτας και με την βοήθεια των εθελοντών του Δήμου Σερρών, είχε σχεδιάσει να μεταφέρει το Άγιο Φως σε κάθε σπιτικό του Δήμου, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές και τα μέτρα προστασίας άλλων δράσεων όπως το “βοήθεια στο σπίτι”, “κοινωνικό συσσίτιο” και τόσων άλλων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της υποστήριξης και ασφαλούς λειτουργίας του “μένουμε σπίτι”.
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας υπόψη του ανάλογη δράση και άλλων Δήμων της χώρας, κατά την τακτική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, χθες, ρητά τοποθετήθηκε λέγοντας ότι, κάτι τέτοιο δε μπορεί να επιτραπεί.
Ο Δήμος Σερρών, ως εκ τούτου, ακυρώνει την πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης, σεβόμενος απόλυτα τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων για τη διαχείριση της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.
Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγο όσο και στην υπέροχη ομάδα εθελοντών μας καθώς και των δημοτικών μας υπαλλήλων που ανταποκρίθηκαν θετικά στον σχεδιασμό της δράσης.
Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να είναι μαζί σας, δίπλα σας, λεπτό προς λεπτό και θα συνεχίζει να παίρνει πρωτοβουλίες, στηρίζοντας την πόλη και τα χωριά των Σερρών, με κάθε τρόπο, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Το Άγιο Φως, φέτος μπορεί να μην καταφέρουμε να το ανάψουμε στο καντηλάκι των σπιτιών μας αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ανάψει στις ψυχές όλων μας!
Η μάχη συνεχίζεται!
ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!
»