1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. «Δημήτριος Σιαμάγκας» ονομάστηκε το...

«Δημήτριος Σιαμάγκας» ονομάστηκε το 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Στην ονοματοδοσία του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών στη μνήμη του τέως Αντιδημάρχου και Διευθυντή του Σχολείου Δημητρίου Σιαμάγκα προχώρησε ο Δήμος Σερρών σε μία λιτή και συγκινητική τελετή σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας εισόδου του 18ου Δημοτικού Σχολείου «Δημήτριος Σιαμάγκας» μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Δεσποτίδη και τη σύζυγο του εκλιπόντος Αναστασία Τσιγκρά – Ζήκα παρουσία μελών της οικογένειας του τέως Αντιδημάρχου, των Βουλευτών Σερρών Φωτεινής Αραμπατζή και Θεόφιλου Λεονταρίδη, του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ιωάννη Καραβασίλη, του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς» Πασχάλη Στεφάνου, πλήθους εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για το 18ο Δημοτικό Σχολείο, την εκπαιδευτική κοινότητα και τον Δήμο Σερρών.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί τιμούμε έναν σημαντικό άνθρωπο, έναν χαρισματικό δάσκαλο, έναν εμπνευσμένο Διευθυντή, έναν ενεργό πολίτη, έναν δραστήριο Δημοτικό Σύμβουλο, έναν άξιο Αντιδήμαρχο.

Ο Δημήτρης Σιαμάγκας έφυγε πρόωρα από τη ζωή αλλά πρόλαβε να βάλει έντονο το στίγμα του όχι μόνο σε αυτό εδώ το σχολείο ως Διευθυντής επί 11 σχεδόν χρόνια, αλλά και σε όλα τα σχολεία του Δήμου Σερρών ως Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Εξίσου ισχυρό ήταν το αποτύπωμα που άφησε ο Δημήτρης Σιαμάγκας συνολικά στην εκπαίδευση του τόπου μας με το έργο που πρόσφερε από όλες τις θέσεις, τις οποίες υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση, αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα με μεγάλη και ουσιαστική αγάπη για τα παιδιά», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στον χαιρετισμό του στην τελετή, η οποία άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Δημήτρη Σιαμάγκα.

«Ο Δήμος Σερρών υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει σήμερα το όνομα του Δημήτρη Σιαμάγκα στο σχολείο με το οποίο ταυτίστηκε.

Η σημερινή τελετή είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος μας για να τιμήσει τον άνθρωπο που μέσα από τη στάση ζωής του, αποτέλεσε πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ανιδιοτελούς προσφοράς στην τάξη, στο σχολείο, στην εκπαίδευση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη Δημοτική μας Αρχή, στην κοινωνία.

Είναι ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης, αγάπης και σεβασμού στον Δάσκαλο που δίδαξε εντιμότητα, ειλικρίνεια, ακεραιότητα, ευθύτητα και εργατικότητα και πίστευε απόλυτα στον παιδαγωγικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης»,

Ο Δήμαρχος Σερρών υπογράμμισε ότι το κενό που άφησε ο τέως Αντιδήμαρχος Παιδείας είναι δυσαναπλήρωτο αλλά στο 18ο Δημοτικό Σχολείο «Δημήτρης Σιαμάγκας» η μνήμη του θα μείνει ανεξίτηλη να συνοδεύει πάντα και να καθοδηγεί τους μαθητές του στον δρόμο της γνώσης, της προσφοράς, της αρετής και των αξιών.

«Πιστεύω ότι από εκεί ψηλά που βρίσκεται ο Δημήτρης μας σήμερα θα χαμογελάει με εκείνο το πλατύ, ήρεμο και γαλήνιο χαμόγελο του ευτυχισμένος που δεν θα αποχωριστεί ποτέ το Σχολείο του και θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά, τους μαθητές του», κατέληξε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά της η σύζυγος του εκλιπόντος Αναστασία Τσιγκρά – Ζήκα εξέφρασε τις ευχαριστίες όλης της οικογένειας στον Δήμαρχο Σερρών και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών για την απόφαση ονοματοδοσίας του 18ου Δημοτικού Σχολείου «Δημήτριος Σιαμάγκας».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την απόφαση του Δήμου Σερρών απηύθυνε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ιωάννης Καραβασίλης, ενώ για την πολύτιμη προσφορά του Δημήτρη Σιαμάγκα στην εκπαίδευση και στο 18ο Δημοτικό Σχολείο μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς Πασχάλης Στεφάνου, ο Διευθυντής του Σχολείου Απόστολος Δαλακούρας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σταύρος Τσιάπος.