Δήμαρχος Σερρών: Μαζί με την Περιφέρεια προχωρούμε στο ψηφιακό αύριο

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άγγελο Χαριστέα.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για μία σειρά από δράσεις που ολοκλήρωσε, υλοποιεί και προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Σερρών και τη μετατροπή του σε έναν έξυπνο Δήμο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως γνωστοποίησε ο κ.Χρυσάφης, ο Δήμος Σερρών υποβάλλει στο επόμενο διάστημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μία ολοκληρωμένη πρόταση για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στα σχολεία του Δήμου με την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μέσων ψηφιακής διδασκαλίας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Σερρών είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Αντιπεριφειάρχη την πρόταση που καταθέτει o Δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην Πρόσκληση 08 «Ψηφιακή Σύγκλιση» και η οποία περιλαμβάνει ένα πακέτο έξυπνων παρεμβάσεων και εφαρμογών με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Δημοτών.

«Είχα την χαρά να υποδεχτώ σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελο Χαριστέα. Έναν Σερραίο τον οποίο όλοι χειροκροτήσαμε στο Euro του 2004.

«Με τον κ.Χαριστέα συζητήσαμε τις συνέργειες που μπορούμε να αναπτύξουμε με την Περιφέρεια για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της κατάκτησης του ψηφιακού μέλλοντος», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Διαπιστώσαμε ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και στοχεύσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη όπως και με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τη δημιουργία της Ψηφιακής Περιφέρειας και του Ψηφιακού Δήμου Σερρών», τόνισε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον σχεδιασμό του Δήμου Σερρών για τον έξυπνο Δήμο.

«Είναι χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι στην πόλη που μεγάλωσα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί διαπιστώνω ότι υπάρχουν Δήμαρχοι με ανοιχτό μυαλό, όπως ο Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο στόχος μας είναι κοινός, να απλοποιήσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και να μειώσουμε τη γραφειοκρατία. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι δίπλα σας.

Η πανδημία του κορωνοϊού επιτάχυνε τη διαδικασία ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Ως Περιφέρεια δίνουμε προτεραιότητα στη νέα γενιά. Για αυτόν τον λόγο επιδιώκουμε να βγούμε μπροστά και να βοηθήσουμε με τεχνικό εξοπλισμό την εκπαιδευτική διαδικασία», κατέληξε ο κ.Χαριστέας.