ΔΕΥΑΣ – 3η «Γιορτή νερού» 30-31 Μαΐου & 1η Ιουνίου στον Άη Γιάννη Σερρών

 
 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
Μέτρο Ποιότητας Ζωής

Βενιζέλου 139 – Σέρρες
Τηλ: 2321083802
 
Σέρρες, 25/05/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Με το μυαλό στο διυλιστήριο νερού

Τρίτη «Γιορτή νερού»

30-31 Μαΐου & 1η Ιουνίου στον Άη Γιάννη Σερρών

Ακόμη πιο πλούσια, επιμορφωτική και ψυχαγωγική, με παιχνίδια και ζωγραφική για τους μικρούς και μουσική για όλους.

                                                            

Η 3η γιορτή νερού ξεκινάει στον Άγιο Ιωάννη Σερρών την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου το πρωί.

Η ΔΕΥΑ του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο  διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις  με στόχο  την ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου και τη φυσική ομορφιά του τόπου.

Τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου σήμερα Παρασκευή 25/05 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ,ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γιάννης Γάτσιος και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη Πέτρος Άτσαλος.

«Είναι η τρίτη γιορτή νερού», είπε ο κ. Αγγελίδης «και στοχεύει στην εμπέδωση της σημασίας του νερού στη ζωή μας καθώς και στην ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου και της φυσικής ομορφιάς του Αγίου Ιωάννη, του πιο γνωστού αξιοθέατου πανελληνίως του Δήμου Σερρών».

«Με τη γιορτή αυτή», συνέχισε ο Δήμαρχος, «δίνεται η δυνατότητα κυρίως στους μαθητές του δημοτικού να κατανοήσουν τη χρησιμότητα του νερού, ως πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου.

Μέσα από τις δράσεις  που θα αναπτύξουν οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό τοπίο του Αγίου Ιωάννη, θα παίξουν με το νερό, θα κάνουν παιχνίδια και πειράματα με τις μορφές του νερού, θα κατανοήσουν την αξία του» διευκρίνισε ο Π. Αγγελίδης.

Σημειώνουμε ότι στο τριήμερο των εκδηλώσεων θα προσέλθουν 522 μαθητές από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των Σερρών.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γιάννης Γάτσιος τόνισε ότι  «η προστασία και η ορθολογική διαχείριση του νερού είναι στον πυρήνα της λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ. Μέσα από τις εκδηλώσεις και δράσεις της γιορτής νερού», συνέχισε ο κ. Γάτσιος «θα έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε  σε μικρούς και μεγάλους το μήνυμα της συμμετοχής των δημοτών στην προστασία των επιφανειακών υδάτων, του υδροφόρου ορίζοντα και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού».

Ο κ. Γάτσιος ενημέρωσε ότι «η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κατέθεσε πρόταση 6 εκατομμυρίων ευρώ σε πρόγραμμα για την κατασκευή διυλιστηρίου νερού στον Άη Γιάννη σε ιδιόκτητο οικόπεδο 8 στρεμμάτων. Θα είναι το μεγαλύτερο έργο της Επιχείρησης μετά τον Βιολογικό».

Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πέτρος Άτσαλος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ για τη συνδρομή τους, προκειμένου να πραγματοποιείται η Γιορτή νερού στον Άγιο Ιωάννη, παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες έχουν ως εξής:

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ης  ΓΙΟΡΤΗΣ ΝΕΡΟΥ

Άγιος Ιωάννης (30,31 Μαΐου & 1η Ιουνίου)

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

08:30-13:00

Επίσκεψη μαθητών Δημοτικών Σχολείων και  Νηπιαγωγείων Σερρών στη λίμνη και τον καταρράκτη Αγ. Ιωάννη (ενημέρωση από ΔΕΥΑΣ).

Παιχνίδια, δραστηριότητες και πειράματα με το νερό, στην λίμνη του Αγίου Ιωάννη.

Ζωγραφική με κεντρικό θέμα ”Νερό και Περιβάλλον” στην κεντρική πλατεία Αγίου Ιωάννη.

 

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

08:30-13:00

Επίσκεψη μαθητών Δημοτικών Σχολείων και  Νηπιαγωγείων Σερρών στη λίμνη και τον καταρράκτη Αγ. Ιωάννη (ενημέρωση από ΔΕΥΑΣ).

Παιχνίδια, δραστηριότητες και πειράματα με το νερό, στην λίμνη του Αγίου Ιωάννη.

Ζωγραφική με κεντρικό θέμα ” Νερό και Περιβάλλον” στην κεντρική πλατεία Αγίου Ιωάννη.

 

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

08:30-13:00

Επίσκεψη μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Σερρών στη λίμνη και τον καταρράκτη Αγ. Ιωάννη (ενημέρωση από ΔΕΥΑΣ).

Παιχνίδια, δραστηριότητες και πειράματα  με το νερό, στην λίμνη του Αγίου Ιωάννη.

Ζωγραφική με κεντρικό θέμα ”Νερό και Περιβάλλον” στην κεντρική πλατεία Αγίου Ιωάννη.

21:00

Επίδειξη μοντέρνου χορού από τα παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ιωάννη.

21:30

Συναυλία με το συγκρότημα “Gold stain” όπου θα ακουστούν ελληνικές και ξένες επιτυχίες καθώς και swing και jazz μουσική.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Από το γραφείο τύπου