ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΦΑΑΑ ΤΕΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  4  Νοεμβρίου  2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Νις βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, όπου συμμετείχε σε συνάντηση με τους εκπρόσωπους των δύο σερραϊκών ιδρυμάτων Τ.Ε.Φ.Α.Α. και Τ.Ε.Ι. και εκπρόσωπων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του ΝΙΣ.

Ο κύριος Γρηγοριάδης, τόνισε τη σημασία καλλιέργειας καλών και στενών σχέσεων με τη βαλκανική γείτονα, όχι μόνον σε οικονομικό – τουριστικό επίπεδο, αλλά και στους τομείς του πολιτισμού και της παιδείας, καθώς οι κοινές πολιτισμικές συνισταμένες μεταξύ του ελληνικού και σερβικού λαού είναι πολλές.     

Η συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης, σπουδαστικών προγραμμάτων, ανταλλαγή καλών πρακτικών και η από κοινού συμμετοχή σε σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα αποτελούν τους στόχους της προσέγγισης των ανώτατων κι ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των Σερρών με αντίστοιχα τριτοβάθμια της Σερβίας.

Ειδικότερα, το άνοιγμα του νέου κύκλου συνεργασίας ανάμεσα σε Τ.Ε.Φ.Α.Α. και Τ.Ε.Ι., τα δύο σπουδαιότερα ιδρύματα του τόπου, με πανεπιστήμια της πόλης Νις εγκαινιάστηκε, κατά τα διάρκεια των επίσημων εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν μ’ αφορμή την συμπλήρωση σαράντα πέντε ετών από την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής της εν λόγω σερβικής πόλης.      

Στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν παρευρέθησαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από Αμερική, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Ισλανδία κι άλλες χώρες.

 
Από το Γραφείο Τύπου