Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών προσφέρει φάρμακα υψηλού κόστους σε νοσοκομεία ανακουφίζοντας ανήμπορους συμπολίτες μας και  βοηθώντας να εξοικονομήσει το κράτος σημαντικούς πόρους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩN
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 1 ΣΕΡΡΕΣ
ΤΗΛ. 2321350112

                                                                                 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών προσφέρει φάρμακα υψηλού κόστους σε νοσοκομεία ανακουφίζοντας ανήμπορους συμπολίτες μας και  βοηθώντας να εξοικονομήσει το κράτος σημαντικούς πόρους.

Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών στο οποίο συμμετέχει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών συνεχίζει πολύ δραστήρια να παρέχει φάρμακα  σε πολίτες που απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το κοινωνικό φαρμακείο βοηθώντας ανήμπορους συμπολίτες μας, βοηθάει σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία  και το κράτος στην εξοικονόμηση πόρων αφού προσφέρει δωρεάν φάρμακα υψηλού κόστους, ορούς , αντιπηκτικές ενέσεις κ.α, τα οποία χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία.

Τη δράση του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σερρών παρουσίασε με συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης παρουσία  του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αναστάσιου Ρόντση ,του Διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας Παναγιώτη Ραδόπουλου και της Προέδρου του συλλόγου Φίλων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγενείου “Αλέξανδρος Συμεωνίδης” και Πρόεδρο του κοινωνικού ογκολογικού φαρμακείου του Θεαγένειου Νοσοκομείου Καίτη Κοντοπούλου.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στη λειτουργία και την προσφορά του κοινωνικού φαρμακείου λέγοντας ότι από το 2012 που ξεκίνησε την λειτουργία του, προσφέρει δωρεάν φάρμακα σε πάνω από 300 συμπολίτες μας το μήνα ενώ απλόχερα προσφέρει σημαντική ποσότητα φαρμάκων σε ιδρύματα του νομού μας, όπως  , το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΑΑΜΕΑ), στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, σε άπορους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας,  καθώς και σε φορείς εκτός νομού όπως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών,  τους Σύριους πρόσφυγες, τους πλημμυροπαθείς Σέρβους, τους Παλαιστινίους, στην οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.α.

“Το κοινωνικό φαρμακείο επιτελεί πολύ σημαντικό έργο  και σε  συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο βοηθάμε πολλούς ανήμπορους συμπολίτες μας, όχι μόνο στις Σέρρες αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου σε συνεργασία με το Θεαγένειο Νοσοκομείο χορηγεί δωρεάν υψηλού κόστους φάρμακα και συνδράμει έτσι στην εξοικονόμηση πόρων του κράτους. Έχει επίσης ως στόχο να προσφέρει δωρεάν φάρμακα με μεγαλύτερη συχνότητα στους Σύριους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο camp Σερρών.” τόνισε ο κ. Αγγελίδης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τους πολίτες που προσφέρουν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων στο κοινωνικό φαρμακείο καθώς και το φαρμακευτικό σύλλογο για την πολύτιμη συνεργασία του με το Δήμο Σερρών, προκειμένου να λειτουργήσει το κοινωνικό φαρμακείο με τέτοια επιτυχία.

Από το γραφείο τύπου