1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. Aναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται οι...

Aναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται οι δημοτικοί ξενώνες Χρυσοπηγής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σέρρες, 27 Ιουνίου 2017
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
“Aναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται οι δημοτικοί ξενώνες Χρυσοπηγής με έργο
προϋπολογισμού 300.000 ευρώ μέσω προγράμματος.”
“ Οι δυνατότητες των ξενώνων στον τομέα του τουρισμού επεκτείνονται.”

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του κ. Καρπουχτσή Κώστα εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για προγράμματα του Δήμου Σερρών,σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, ανακοίνωσε την ένταξη του έργου “Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των δημοτικών ξενώνων Χρυσοπηγής Δήμου Σερρών” προϋπολογισμού 300.000 στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα “Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”. Το έργο εντάχθηκε στις 15-06-2017 . Υποβλήθηκαν 16 προτάσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 12. Ο Δήμος Σερρών κατέλαβε την 11η θέση.
“Όταν αναλάβαμε τη δημοτική αρχή το 2011, οι ξενώνες της Χρυσοπηγής κατέρρεαν στην κυριολεξία, είπε ο κ. Αγγελίδης και συνέχισε λέγοντας : “Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους ξενώνες της Χρυσοπηγής, ανακαινίσαμε τα κτίρια, τα συντηρούμε με πολύ κόπο και αυτή τη στιγμή αποτελούν ένα κόσμημα για το Δήμο.
Έτσι φιλοξενούμε στα όμορφα αυτά κτίρια για σύντομο χρονικό διάστημα, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, μέλη αθλητικών συλλόγων, επισκέπτες-μαθητές που συμμετέχουν σε πολιτιστικές, αθλητικές και μαθητικές εκδηλώσεις του Δήμου. Επίσης ο φορέας Διαχείρισης Λαϊλιά και άλλοι φυσιολατρικοί-αθλητικοί σύλλογοι διοργανώνουν εναλλακτικές δραστηριότητες στο βουνό και οι συμμετέχοντες απο τις γύρω περιοχές φιλοξενούνται στους εν λόγω δημοτικούς ξενώνες”
Ο Δήμαρχος Σερρών υπογράμμισε επίσης, ότι με τις παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυχρονισμού που θα γίνουν μέσω του προγράμματος, οι δυνατότητες των ξενώνων στον τομέα του τουρισμού μπορούν να επεκταθούν, δίνοντας έτσι μια νέα ώθηση στην τοπική κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε πολλές κοινωνικές ομάδες.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για προγράμματα κ Καρπουχτσής Κώστας ανέφερε, ότι οι παρεμβάσεις αφορούν την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων-γηπέδων, την ενίσχυση του περιμετρικού συστήματος ηλεκτροφωτισμού καθώς και επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας με την εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου μπάσκετ, του γηπέδου τένις και του γηπέδου βόλευ. Επίσης θα εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα στο χώρο των γηπέδων από ΑμΕΑ, ενώ στον προϋπολογισμό της μελέτης περιλαμβάνονται οι αναγκαίες εργασίες για τη σύνδεση τους με τρόπο προσβάσιμο από ΑμΕΑ με τις υπάρχουσες υποδομές εστίασης και φιλοξενίας. Παράλληλα θα τοποθετηθούν δύο ηλιακά συστήματα ζεστού νερού χρήσης, βεβιασμένης κυκλοφορίας με πλήρη εξοπλισμό και παρελκόμενα. Οι ηλιακοί συλλέκτες θα τοποθετηθούν στις κεραμοσκεπές των κτιρίων, στα υπόγεια των οποίων υπάρχει λεβητοστάσιο ( δηλ. στο εστιατόριο-αίθουσα υποδοχής και στο κτίριο φιλοξενίας). Η χρήση του ζεστού νερού περιλαμβάνει την προσωπική υγιεινή των φιλοξενούμενων καθώς και την κουζίνα του εστιατορίου και θα ενισχυθεί ο περιμετρικός φωτισμός του οικοπέδου (30 νέα φωτιστικά με λαμπτήρες LED).
Ολοκληρώνοντας ο κ. Καρπουχτσής επισήμανε, ότι με αυτόν τον τρόπο ο τομέας αθλητικών δραστηριοτήτων στους δημοτικούς ξενώνες, θα αυξήσει το εύρος των δυνητικών χρηστών και επισκεπτών. Έτσι μέλη αθλητικών συλλόγων θα μπορούν όχι μόνο να φιλοξενούνται εκεί, άλλα και να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις για τις προπονήσεις και την εξάσκησή τους.
Tέλος ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Διευθυντή και τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας, κυρίως όμως του τμήματος προγραμματισμού όπως επίσης και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Καρπουχτσή Κώστα για μια ακόμη επιτυχία τους σε ένταξη προγράμματος και για την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα τους.

Από το γραφείο τύπου
του Δήμου Σερρών