5η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης (ΤΟΣ) των Σερρών του δικτύου “space4people”

Ο Δήμος Σερρών και η Τοπική Ομάδα Στήριξης (Τ.Ο.Σ) του Δικτύου πόλεων “space4people” συνεχίζουν την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 τις τακτικές συναντήσεις τους για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν τις συνθήκες κινητικότητας, να αναβαθμίσουν το δημόσιο χώρο της πόλης και να τον κάνουν περισσότερο ελκυστικό για όλους τους χρήστες.

Τα μέλη της Τ.Ο.Σ θα ενημερωθούν για την δραστηριότητα του Δικτύου την προηγούμενη περίοδο, τις καλές πρακτικές και τις ωφέλειες της πόλης από την δικτύωση. Επίσης, τα μέλη θα ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης των «Δράσεων Μικρής Κλίμακας – Small Scale Action», όπως αυτές αποφασίστηκαν μέσα από μια σειρά διαδικασιών διαβούλευσης και συζήτησης κατά την διάρκεια των προηγούμενων συναντήσεων.

Στα μέλη της Τ.Ο.Σ θα παρουσιαστούν προτάσεις δομής των Αξόνων Παρέμβασης, των Δράσεων και των Έργων που θα περιλαμβάνει το «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης – Integration Action Plan» Space4People Σέρρες, και θα τους δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουν τις προτάσεις και να συνδιαμορφώσουν το τελικό Σχέδιο Δράσης, έτσι ώστε να είναι εφικτό, υλοποιήσιμο και να επιφέρει τα επιθυμητά, για την πόλη, αποτελέσματα.

Τέλος, τα μέλη θα συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα του έργου έως την ολοκλήρωσή του, και θα οριοθετήσουν τα επόμενα βήματά τους βάσει του γενικότερου προγραμματισμού των συναντήσεων του Δικτύου.

Η συνάντηση των μελών της Τοπικής Ομάδας Στήριξης, που οργανώνεται και αυτή τη φορά διαδικτυακά λόγω των προληπτικών μέτρων και των κανόνων προστασίας του covid-19, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “space4people” που υλοποιούν οι Σέρρες μαζί με άλλες εννέα (9) πόλεις από όλη την Ευρώπη με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT ΙΙΙ.

Στην Τ.Ο.Σ. των Σερρών εκτός από τα Στελέχη των Τεχνικών υπηρεσιών και του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού που είναι και οι συντονιστές του έργου συμμετέχουν και εκπρόσωποι: της Δημοτικής Αρχής, της Μείζονος αντιπολίτευσης, της Τοπικής Κοινότητας των Σερρών, της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Σερρών, της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Σερρών, του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου, του τμήματος ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ, του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Σερρών, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Σερρών, του Αστικού ΚΤΕΛ Σερρών, της Α.Ε. των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Σερρών, της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ν. Σερρών, του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών και του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων νομού Σερρών.