5.343.160 ευρώ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στη Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή Σιγής

        Μέτρο ποιότητας ζωής
   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                         Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
               ΣΕΡΡΩΝ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 – ΣΕΡΡΕΣ

5.343.160 ευρώ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στη Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή Σιγής

Το ποσό των 4.309.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%) θα λάβει η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή Σιγής της πόλης των Σερρών από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και συγκεκριμένα από τον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές».
«Το έργο θα δημοπρατηθεί πολύ σύντομα» τόνισαν ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Μιχάλης Θεοχάρης σε κοινή συνέντευξη τύπου σήμερα 26/02 στην έδρα της Επιχείρησης.
Το δίκτυο θα έχει 11.137 μέτρα αγωγών με 275 φρεάτια επίσκεψης (στη μέση του δρόμου) και 560 φρεάτια υδροσυλλογής (σχάρες). Ακόμη περιλαμβάνει την κατασκευή και σύνδεση 120 ιδιωτικών παροχών.
«Το έργο έρχεται να ενισχύσει και να συμπληρώσει κατά πολύ το όποιο μικρό και υποτυπώδες δίκτυο ομβρίων υπάρχει στην περιοχή και που ασφαλώς σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί σήμερα για την πλήρη και ασφαλή απορροή των υδάτων» υπογράμμισε ο Μιχάλης Θεοχάρης.
«Με την κατασκευή του δικτύου ομβρίων ανοίγει ο δρόμος για την ασφαλτόστρωση των οδών της Σιγής» επισήμανε ο Πέτρος Αγγελίδης και πρόσθεσε «Με τα παραπάνω 4.000.000 ευρώ η σημερινή Δημοτική Αρχή παραδίδει προίκα 28.000.000 ευρώ στην επόμενη».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ