4η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

                                                                                                         Σέρρες  27-5-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28,29,30,31 ΜΑΪΟΥ
4η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 6ΕΚ.ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ

 Το κουδούνι της Περιβαλλοντικής Τάξης θα χτυπήσει για 4η συνεχή χρονιά για περισσότερους από 650 μαθητές από 17 Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία των Σερρών το πρωί της 28ης Μαΐου στον Αϊ Γιάννη.

Τις τετραήμερες εκδηλώσεις διοργανώνουν η ΔΕΥΑ του Δήμου Σερρών μαζί με τον πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη. Στόχος της Γιορτής είναι να αναδειχθεί το υδάτινο περιβάλλον του Αϊ Γιάννη αλλά και η φυσική ομορφιά του τόπου.

Με Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 24/05 παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Μιχαήλ Θεοχάρη και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Πέτρο Άτσαλο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πέτρος Αγγελίδης τόνισε πως «σκοπός αυτής της γιορτής είναι η κατανόηση από τους μικρούς μαθητές, της αξίας του νερού στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου αλλά και των τρόπων για να το διαχειρίζονται με σεβασμό και οικονομία».

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Μιχάλης Θεοχάρης από την πλευρά του υπενθύμισε πόσο σημαντική είναι η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα όσο και των επιφανειακών υδάτων.

Ενημερώνουμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ξεκίνησε την κατασκευή διυλιστηρίου νερού στον Αϊ Γιάννη Σερρών, ένα έργο ύψους 6.000.000 ευρώ περίπου.

Τέλος ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρος Άτσαλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για τη συνδρομή τους και προχώρησε στην παρουσίαση του προγράμματος των τετραήμερων εκδηλώσεων, που φέτος περιλαμβάνει και συναυλία έντεχνης μουσικής. Ακόμη, τόνισε πως «στόχος της γιορτής φέτος, όπως και κάθε χρόνο είναι η προστασία του υδάτινου πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και των φημισμένων νερών του Αϊ Γιάννη».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και για τη συναυλία της Παρασκευής 31 Μαΐου το βράδυ δίπλα στη λιμνούλα.

Από το Γραφείο Τύπου