2.591.000 Ευρώ θα λάβει η ΔΕΥΑΣ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη βελτίωση της Υδροδότησης στα χωριά

Μέτρο ποιότητας ζωής
   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                                  Σέρρες 29/10/2018
 ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
              ΣΕΡΡΩΝ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 – ΣΕΡΡΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2.591.000 Ευρώ θα λάβει η ΔΕΥΑΣ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη βελτίωση της Υδροδότησης στα χωριά
Το ποσό των 2591.000 ευρώ θα λάβει η ΔΕΥΑ Σερρών για «εργασίες αναβάθμισης» εξωτερικού υδραγωγείου και κατασκευή σταθμών Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού στις Τοπικές Κοινότητες του νέου διευρυμένου δήμου Σερρών από τον Άξονα Προτεραιότητας «βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» του προγράμματος «Φιλόδημος I». Το έργο χρηματοδοτείται από πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. Αφορά την αναβάθμιση των δικτύων διανομής πόσιμου νερού και την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών με στόχο τη βελτίωση του τρόπου υδροδότησης του δήμου Σερρών και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες.
« Η ποιότητα ζωής των δημοτών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και η ΔΕΥΑΣ συμβάλλει τα μέγιστα σ΄αυτό» τόνισε ο δήμαρχος Π. Αγγελίδης.
« Η ΔΕΥΑΣ συνεχίζει να προσφέρει έργο ωφέλιμο στους δημότες, για τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης/αποχέτευσης” ενημέρωσε ο πρόεδρός της Γιάννης Γάτσιος.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΔΕΥΑΣ έχει ενταχθεί σε προγράμματα ύψους 11.400.000 ευρώ, έργα για τα οποία έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες υλοποίησής τους, αλλά θα ολοκληρωθούν και θα υλοποιηθούν στην επόμενη δημαρχιακή θητεία.
Επίσης η ΔΕΥΑΣ περιμένει την αξιολόγηση και την ένταξή της και σε προγράμματα ύψους 4.132.000 ευρώ.

Από το Γραφείο Τύπου