
Με αποφασιστικότητα και άμεσα αντανακλαστικά λειτούργησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών, βάζοντας «φρένο» σε περιστατικό καταστροφής αστικού πρασίνου.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 7 Απριλίου 2026, μετά από αξιοποίηση σχετικής καταγγελίας, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Σερρών. Κατά την παρέμβαση στην περιοχή της Καλλιθέας, εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω άνδρας, ο οποίος προέβη σε παράνομη κοπή δέντρων.
Στον παραβάτη επιβλήθηκε αμέσως το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, ενώ ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της φθοράς Δημοτικής περιουσίας από παράνομη υλοτομία.

«Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των δημόσιων χώρων πρασίνου αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη διοίκηση του Δήμου. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και καταστρέφουν τον πλούτο της πόλης μας» αναφέρει με δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Καθημερινότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Καδής.
Ο Δήμος Σερρών καλεί τους δημότες να παραμένουν σε εγρήγορση και να αναφέρουν ανάλογα περιστατικά στις αρμόδιες αρχές, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

