this for escaping w3 validation warning

hide


19
Ιούλ

 

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
ΔΡΑΣΗ: «ΕΞΥΠΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»,
στο πλαίσιο του έργου “Πράσινες θέσεις εργασίας στη διαχείριση βιοαποβλήτων-Green Crew”

Ο Δήμος Σερρών, επικεφαλής εταίρος του συνεργατικού σχήματος που υλοποιεί το έργο «ΠΡΑΣΙΝΕΣ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟ-ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» («GREEN” EMPLOYMENT IN THE MANAGEMENT OF BIOWASTES) στο πλαίσιο του Προγράμματος “ INTERREG V-A GREECE – BULGARIA 2014-2020 C ”, στον άξονα προτεραιότητας 4 και συγκεκριμένα στον θεματικό στόχο (specific objective) 9c :“To expand social entrepreneurship in the cross border area“(Ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή), σε συνεργασία με τους εταίρους, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΈΡΕΥΝΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ, Δήμο Νέστου και Municipality of Blagoevgrad κάλεσε στις 5 Μαρτίου 2019 τους κατοίκους των Δήμων Σερρών,Θεσσαλονίκης, και Νέστου που εντάσσονται στις παρακάτω ομάδες:

-Ανέργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
– Υφιστάμενα Στελέχη φορέων Κ.ΑΛ.Ο. και λοιπών μορφών Επιχειρήσεων

να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για την ένταξη τους στην δράση της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας
(Training week).
Η διαδικασία επιλογής των καταρτιζόμενων ακολούθησε μία σειρά από διαδικασίες και βήματα:
Βήμα 1ο: Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και σε περίπτωση αδυναμίας κατάθεση αίτησης στο
τμήμα πρωτοκόλλου του Δήμου Σερρών
Βήμα 2ο: Επεξεργασία – Ταξινόμηση Αιτήσεων Διαχωρισμός των αιτήσεων που δεν είναι επιλέξιμες.
Βήμα 3ο: Συγκρότηση πίνακα των επιτυχόντων.

Λόγω μειωμένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των δυνητικών ωφελούμενων για την συμμετοχή τους στη δράση της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας, η εκπαιδευτική εβδομάδα δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί στις 26.03.2019 όπως είχε οριστεί αρχικά και δόθηκε παράταση ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου
παραδοτέου μέχρι τις 26.06.2019. Τελικά αποφασίστηκε να πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 10
Μαΐου 2019 στην πόλη των Σερρών στο Philippos Xenia Hotel.

Στην εκπαιδευτική εβδομάδα πήραν μέρος άτομα που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην
διαχείριση των βιοαποβλήτων μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, κάτοικοι Σερρών αλλά και
κάτοικοι άλλων πόλεων. Οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν προς και από τις Σέρρες όπως επίσης υπήρξε και μεταφορά των συμμετεχόντων από το ξενοδοχείο στο χώρο διεξαγωγής της εκπαίδευσης και αντίστροφα. Ακόμα, οι συμμετέχοντες εκτός του Δήμου Σερρών έμειναν σε ξενοδοχείο των Σερρών στο κέντρο της πόλης.

Την Δευτέρα στις 6.05.2019 στις 10:00 π.μ. ξεκίνησε η εκπαιδευτική εβδομάδα στην αίθουσα του
Philippos Xenia Hotel. Στο χώρο υποδοχής της αίθουσας, υπήρχε γραφείο για τη γραμματεία της
εκδήλωσης, στο οποίο τοποθετήθηκαν τα folder που δόθηκαν στον κάθε προσκεκλημένο κατά την άφιξή του, τα οποία περιλάμβαναν στυλό, σημειωματάριο, αναλυτικό πρόγραμμα της εκπαιδευτικής
εβδομάδας, ενημερωτικό υλικό για το έργο στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται η εκπαιδευτική
εβδομάδα, χάρτη και ενημερωτικό υλικό για την περιοχή διεξαγωγής του. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν και οι εγγραφές στη λίστα συμμετεχόντων, ανά ημέρα. Στην είσοδο της αίθουσας υπήρχε επιπλέον και μία τραπεζαρία με αφεψήματα, καφέ και γλυκίσματα για τους παρευρισκόμενους.

Το χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Σερρών απηύθυνε ο Δήμαρχος των Σερρών, κ. Πέτρος Αγγελίδης και έπειτα ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Σερρών, κ. Παντελή Χράπα. Στην συνέχεια, έγινε μία σύντομη παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων της εκπαιδευτικής εβδομάδας, οι οποίοι παρουσίασαν το βιογραφικό τους. Η κ. Αθηνά- Μαρία Παπίκα, υπάλληλος του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Σερρών, έπειτα από την παρουσίαση των συμμετεχόντων, έκανε μία παρουσίαση του έργου Green Crew. Τον λόγο πήρε και ο κ. Πέτρος Δασκαλόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών, ο οποίος έκανε μία εισήγηση με θέμα “Ενέργειες και δράσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών”. Στην συνέχεια ακολούθησε ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα για αφεψήματα, καφέ και γλυκίσματα για τους συμμετέχοντες και έπειτα η εισήγηση της κ. Μαρίας Τερμεντζίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών, με θέμα: “Δημιουργία Πράσινου Σημείου Ανακύκλωσης στον Δήμο Σερρών”. Τον λόγο πήρε και ο κ. Γιαννάκης Δημήτριος , Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, ο οποίος έκανε εισήγηση με θέμα “Κοινωνική Οικονομία – Δράσεις προώθησης της επιχειρηματικότητας. Έπειτα από την εισήγηση ακολούθησε διάλειμμα για γεύμα. Όλοι οι συμμετέχοντες κατέβηκαν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και έπειτα από τριάντα λεπτά ανέβηκαν στην αίθουσα για την τελευταία παρουσίαση με θέμα: “Η Συνεργασία του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με τους Τοπικούς Κοινωνικούς Φορείς. Εμπειρίες Κοινών Δράσεων και ειδικά στην Επιχειρηματικότητα“. Την εισήγηση υλοποίησε ο κ. Δημήτρης Κύδρος , αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος, έγινε εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους συμμετέχοντες και στους εισηγητές.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 7.05.2019 στις 10:00 π.μ. οι συμμετέχοντες της εκπαιδευτικής εβδομάδας
προσήλθαν στη αίθουσα του Philippos Xenia και ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο με την εισήγηση του κ. Καρανάσιου Νικόλαου, καθηγητή Λογιστικής -Οικονομικών Μαθηματικών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Σερρών. Ο κ. Καρανάσιος έκανε μία παρουσίαση με θέμα: “Κοινωνική- Πολιτισμική και Κυκλική Επιχειρηματικότητα”. Έπειτα ακολούθησε διάλλειμα για αφεψήματα, καφέ και γλυκίσματα για τους συμμετέχοντες και συνέχισε το επιμορφωτικό σεμινάριο με την παρουσίαση της κ.Πάντου Χρυσάνθης μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ “Προστασίας Περιβάλλοντος IONIAN RECYCLE HELLAS“ με θέμα: “Η Κυκλική Οικονομία στην κοινωνία των πολιτών”. Μετά την εισήγηση, όλοι οι συμμετέχοντες κατέβηκαν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για να απολαύσουν το ελαφρύ γεύμα και έπειτα από τριάντα λεπτά ανέβηκαν στην αίθουσα για ερωτήσεις και συζήτηση με τους εισηγητές.

Την Τετάρτη, 8.05.2019 στις 10:00 π.μ. απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Καρπουχτσής,
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Τμήματος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης και έπειτα τον λόγο πήρε η κ. Ριζοπούλου Αναστασία, τεχνολόγος τροφίμων, η οποία έκανε εισήγηση με θέμα: “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων“. Στην συνέχεια ακολούθησε μία παρουσίαση με θέμα: “Διαχείριση αποβλήτων και Κομποστοποίηση οργανικών υπολειμμάτων“ από την δασολόγο με MSc στην διαχείριση αποβλήτων, κ. Μαρία Γιώρτσου. Έπειτα, ακολούθησε διάλλειμα για αφεψήματα, καφέ και γλυκίσματα για τους συμμετέχοντες και μετά το διάλλειμα τον λόγο πήρε η κ. Μιχαηλίδου Ελισάβετ-Ειρήνη, μέλος της Κοιν.Σ.ΕΠ. “ΩΡΕΣ“, η οποία έκανε μία παρουσίαση με θέμα: “Η εφαρμογή των αρχών του ZeroWaste στην προσωπική και επιχειρηματική καθημερινότητα“. Στο τέλος, υπήρξε χρόνος για εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων και των εισηγητών που έδωσαν το παρόν και οι καλεσμένοι στην συνέχεια μπόρεσαν να απολαύσουν το ελαφρύ γεύμα το οποίο προσφέρθηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Την Πέμπτη, 9.05.2019 στις 10:00 π.μ. έγινε η προσέλευση των συμμετεχόντων και η επιβεβαίωση
εγγραφών έξω από το ξενοδοχείο Philippos Xenia, όπου βρισκόταν λεωφορείο για την μετακίνηση των συμμετεχόντων στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και στον ΧYTY Παλαιοκάστρου Σερρών. Η επίσκεψη στην μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και στον ΧYTY Παλαιοκάστρου Σερρών έδωσε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επισκεφτούν από κοντά τις εγκαταστάσεις της μονάδας αλλά και να επισκεφτούν τα τμήματα, στα οποία έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες. Μετά την επίσκεψη στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ακολούθησε ελαφρύ γεύμα στον Λευκώνα Σερρών και έπειτα επιστρέψανε όλοι οι συμμετέχοντες με το λεωφορείο στην πόλη των Σερρών.

Την τελευταία μέρα της εκπαιδευτικής εβδομάδας, Παρασκευή 10.05.2019 στις 10:00 π.μ. συγκεντρώθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες στο Philippos Xenia και έγινε η επιβεβαίωση των εγγραφών. Εκεί υπήρχε λεωφορείο για την μετακίνηση των συμμετεχόντων στην Νιγρίτα Σερρών, στην εταιρεία
Βιοενέργεια Νιγρίτας Ο.Ε.. εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της  εκμετάλλευσης
γεωργικών και κτηνοτροφικών λυμάτων καθώς και λυμάτων από τυροκομικές μονάδες και ελαιοτριβεία. Στο τέλος της ξενάγησης μοιράστηκαν γλυκίσματα στους συμμετέχοντες και ενημερωτικά φυλλάδια της εταιρείας. Στην επιστροφή για την πόλη των Σερρών, έγιναν στάσεις μέσα στην πόλη αλλά και στα ΚΤΕΛ Σερρών για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να πάνε στις πόλεις τους, μοιράστηκε ελαφρύ γεύμα μέσα στο λεωφορείο και ενημερώθηκαν για την παραλαβή των βεβαιώσεων παρακολούθησης.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ-min
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ-min
ΣύστασηΚΟΙΝΣΕΠ-min
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ZEROWASTE ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ-min
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ GREEN CREW-min
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ-min
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-min
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ-min

0 comment /