admin2

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης έστειλε το δικό του μήνυμα για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα:

«Με ευγνωμοσύνη και σεβασμό τιμούμε σήμερα τον Μακεδονικό Αγώνα, τον Παύλο Μελά και όλους τους ήρωες, που με τις θυσίες και το αίμα τους έσωσαν τη Μακεδονία μας γράφοντας μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Στη μεγάλη αυτή απελευθερωτική προσπάθεια, οι Σέρρες διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο και ανέδειξαν αληθινούς πατριώτες και ήρωες, όπως τον θρυλικό Καπετάν Μητρούση και τον γενναίο Καπετάν Δούκα.

Ο Μακεδονικός Αγώνας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες και φάρο, που οδηγεί τα βήματα μας μέσα από τα αιματοβαμμένα μονοπάτια της Μακεδονικής γης στο μέλλον.

Δικό μας χρέος είναι να διαφυλάξουμε τις αξίες και τα ιδανικά των Μακεδονομάχων και κυρίως την κοινή εθνική συνείδηση.

Ζήτω η Μακεδονία, Ζήτω οι Μακεδονομάχοι! Αθάνατοι!»

Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια διατακτικών προσφοράς τροφίμων κλπ ειδών, σε απόρους δημότες του δήμου Σερρών για τις εορτές των Χριστουγέννων 2021, Πάσχα 2022 & Χριστουγέννων 2022», προϋπολογισμού 106.500,00€.

Οι προσφορές, υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. από την 15/10/2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 μ.μ. μέχρι την 31/10/2021 ημέρα Κυριακή και ώρα 23:59.

Ετικέτες

Ο Αντιδήµαρχος Έργων-Υποδοµών και Μελετών Δήμου Σερρών κ. ΝΥΚΤΟΠΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, µε την ιδιότητα του εξουσιοδοτηµένου Αντιδηµάρχου, (βάσει της αριθµ. 1015/2021 Απόφασης ∆ηµάρχου), γνωστοποιεί την με Α.Π.: 643210(775) ΠΕΤ: 2107588523 ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρική Μακεδονίας όπου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το με αρ. Πρωτ.: 230380/06-10-2021 διαβιβαστικό έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης για την γνωμοδότηση στα πλαίσια της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το έργο «Σταθμός Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας με συνοδό έργο οδοποιίας» και το οποίο είναι υφιστάμενο στη θέση «Πλησίον Άνω Βροντούς», του Δήμου Σερρών, Π.Ε. Σερρών, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο ανήκει στην: υποκατηγορία Α2 - Ομάδα 12η: Ειδικά έργα και δραστηριότητες , με Α/Α 06.

Φορέας υλοποίησης του έργου: WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.

Συλλογή γνωμοδοτήσεων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες και των απόψεων του κοινού στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την 12/10/2021 έως 11/11/2021

Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης είναι η Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Κ.Μ. (τηλ. 2313 309.261 Δρ. Στ. Καραθανάσης)

Υπηρεσία για την παροχή των σχετικών περιβαλλοντικών στοιχείων είναι η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Ε. Σερρών (τηλ. 23213 50423) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο 118 (Διοικητήριο) ή μπορείτε να βρείτε στη σελίδα: http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-gr&paqe=491

Ετικέτες

Η επιτάχυνση των αναπτυξιακών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και η η βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στις Σέρρες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο.

Ο κ.Χρυσάφης παρουσίασε στον κ.Πέτσα τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος Σερρών στο «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκατ.ευρώ. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για το έργο της ΔΕΥΑ Σερρών, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ένταξη πρότασης Δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

«Το “Αντώνης Τρίτσης” αποτελεί για μας ένα στοίχημα για την ανάπτυξη του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε αυτό το στοίχημα με την ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση και με σύμμαχο το υπουργείο Εσωτερικών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών, ενώ αναφέρθηκε στη συστράτευση όλων των φορέων των Σερρών τόσο για τα αναπτυξιακά θέματα όσο και για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού στην Περιφερειακή Ενότητα.

Από την πλευρά του ο κ.Πέτσας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα επιταχύνει μέχρι το τέλος του έτους τις διαδικασίες ένταξης των προτάσεων του Δήμου Σερρών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Είμαστε δίπλα, αρωγός στον Δήμο Σερρών, που έχει πετύχει και τη μεγαλύτερη ένταξη στο πρόγραμμα καθώς και στους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε δημοπρατήσεις, συμβασιοποιήσεις και υλοποιήσεις έργων τους επόμενους μήνες, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα τους βοηθήσουν να δούνε με αισιοδοξία το μέλλον», επισήμανε.

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού, ο κ.Πέτσας τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στον νομό Σερρών μέσα από τη συνεργασία του κράτους, της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας και των τοπικών φορέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών πρόσφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών μία πλακέτα του Δήμου, αναμνηστικά δώρα για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τον φημισμένο παραδοσιακό Ακανέ Σερρών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων υπό τον κ.Πέτσα στην αίθουσα Αστέρια της ΔΗ.ΚΕ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την ατζέντα των θεμάτων να περιλαμβάνει την ανάληψη κοινών δράσεων για την αύξηση των εμβολιασμών και την κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη προώθηση των αναπτυξιακών θεμάτων στην περιοχή των Σερρών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Σιντικής Στάθης Ζαπρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Τσιώτας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Νίκος Φαρμάκης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, πρόεδροι και εκπρόσωποι παραγωγικών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του νομού Σερρών κ.α.

Ετικέτες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Σέρρες 06 Οκτωβρίου 2021
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                Αρ. Πρόσκλ.: 23
Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ:
κ.κ. 1. Χρυσάφη Αλέξανδρο, Δήμαρχο Σερρών
2. Δημοτικούς Συμβούλους
Ενταύθα
3. Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Σερρών
Έδρες τους


Έχοντας υπόψη:
- Τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133 ΤΑ) «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι»,
- την παρ. 9 του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,
- το υπ’ αριθ. πρωτ. 18318/13-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α με θέμα ¨Σύγκληση συλλογικών οργάνων των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων, κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19¨, με τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρων 67, παρ. 5 του ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις αντίστοιχες του άρθρου 184, παρ. 1, του ν. 4635/2019 δηλ. με έκδοση πρόσκλησης από τον Πρόεδρο, με την οποία θα περιγράφεται η δια περιφοράς λήψη της απόφασης, και με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών του συλλογικού οργάνου. Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα εκ της διάταξης της ΠΝΠ, χωρίς να απαιτείται αιτιολόγησή της, αναφορικά με τον κατεπείγον χαρακτήρα των θεμάτων, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και με την βάσιμη πιθανολόγηση κινδύνου εκ της αναβολής λήψης απόφασης. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 184 του Ν. 4635/2019, οι αποφάσεις που θα ληφθούν κατόπιν της ως άνω πρόσκλησης, θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πρώτη, μετά την λήψη των αποφάσεων, τακτική συνεδρίαση,
- την υπ’ αριθμ. 40/20930/31-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α. και
- την υπ’ αριθμ. 643/69472/24-09-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α., Τμήμα Οργάνωσης Τ.Α. Α’ βαθμού ¨Σύγκληση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας¨.
Ο χρόνος έναρξης και λήξης της συνεδρίασης καθορίζεται από τις 12:00 έως τις 14:00 αντίστοιχα και και ο τρόπος επικοινωνίας (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου, κ.ά.). Η καταγραφή τυχών απόψεων και τοποθετήσεων των μελών καθώς και οι ψήφοι επί της πρότασης αποδεικνύονται από αποστελλόμενο έγγραφο (ή ηλεκτρονικό μήνυμα) στην παρακάτω δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω sms στο τηλέφωνο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών.
Σας προσκαλούμε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 07-10-2021, από ώρα 12:00 έως 14:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Ετικέτες