admin2

 Στην εκλογή νέου Γραμματέα προχώρησε σήμερα, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης μετά την ανεξαρτητοποίηση του μέχρι πρότινος Γραμματέα Παντελή Χράπα.

Η παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων» πρότεινε ως υποψήφιο για τη συγκεκριμένη θέση τον Στέργιο Γαλάνη, ο οποίος μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγη νέος Γραμματέας του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου με 24 ψήφους υπέρ σε σύνολο 25 παρόντων μελών.

Μετά την εκλογή του ο Στέργιος Γαλάνης ευχαρίστησε το Σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και υπογράμμισε ότι θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών.

 

Ετικέτες

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή γονέων και μαθητών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Πλοήγηση στο διαδίκτυο: Κίνδυνοι και κανόνες ασφαλείας για παιδιά και εφήβους», χθες, Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών «Αστέρια».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Σερρών, το «Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια», η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στο πλαίσιο του προγράμματος Travel Edition με την υποστήριξη της Eurolife FFH. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στον χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη για ενημέρωση και καθοδήγηση γονέων και παιδιών στον ψηφιακό κόσμο.

«Παράλληλα με την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου αυξήθηκαν και οι κίνδυνοι.

Καθημερινά σε όλο τον κόσμο και δυστυχώς και στη χώρα μας σημειώνονται περιστατικά, με θύματα παιδιά.

Και όπως προστατεύουμε τα παιδιά μας στον πραγματικό κόσμο, έτσι πρέπει να τα θωρακίσουμε και στον ψηφιακό κόσμο, ώστε να αποφύγουν τους πιθανούς κινδύνους και να υιοθετήσουν υπεύθυνες διαδικτυακές συμπεριφορές.

Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σερρών Γεωργία Ταρτσόγλου, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών για τη συνδιοργάνωση της ημερίδας και τη διαχρονικά άριστη συνεργασία.

Στην ημερίδα ομιλητές ήταν ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια(CSI Institute), Ειδικός Ερευνητής – Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων Μανώλης Σφακιανάκη και η κυρία Κέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, επικεφαλής καθηγήτρια στον τομέα της Εγκληματολογίας και της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS College και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Uclan.

Ο κ.Σφακιανάκης ανέλυσε τους σημερινούς κινδύνους του διαδικτύου, ενώ παρουσίασε τους 10 κανόνες του CSI για την ασφαλή πλοήγηση στον κυβερνοχώρο. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι στο διαδίκτυο κάνουμε φίλους μόνο όσους έχουμε και στην πραγματική μας ζωή και ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε πως ότι «ανεβαίνει» στα social media δεν διαγράφεται ποτέ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας ανά πάσα στιγμή.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι δεν υποκύπτουμε στον διαδικτυακό εκφοβισμό και εκβιασμό και ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούμε και τις πληροφορίες που εμπιστευόμαστε σε διάφορες διαδικτυακές σελίδες.

Η κ. Kαλλιόπη Ιωάννου αναφέρθηκε στις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, που συνδέονται με σύγχρονα φαινόμενα όπως η διαδικτυακή αποπλάνηση(grooming), o κυβερνοεκφοβισμός και ο διαδικτυακός εθισμός.

Ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό, στη διάρκεια της οποίας οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο.

Ετικέτες

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ομόνοιας σε «Βασίλης Αγοραστός» στη μνήμη του Σερραίου πρωταθλητή του στίβου στη διάρκεια μίας σεμνής τελετής χθες, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2023.

Τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής στο Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας «Βασίλης Αγοραστός» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Καραμανλή και την κόρη του αείμνηστου αθλητή Χρύσα Αγοραστού.

Στην τελετή ονοματοδοσίας ήταν παρόντες οι Βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης, Λευτέρης Αβραμάκης και Κώστας Μπούμπας, εκπρόσωπος της Βουλευτού Φωτεινής Αραμπατζή, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Γιάννης Γάτσιος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του 10ου Συντάγματος Πεζικού, η οικογένεια καθώς και φίλοι του εκλιπόντος.

«Ο Βασίλης Αγοραστός ήταν μια από τις εμβληματικές μορφές του σερραϊκού στίβου και του ελληνικού αθλητισμού. Πρωταθλητής Ελλάδος στον στίβο για πολλά χρόνια στα αγωνίσματα αντοχής και Βαλκανιονίκης άφησε έντονο το αποτύπωμά του στον αθλητισμό αλλά και στα κοινά του τόπου μας.

Η προσφορά του Βασίλη Αγοραστού στην αθλητική ιστορία του τόπου μας ήταν μεγάλη τόσο ως πρωταθλητής όσο και στη συνέχεια στην αθλητική διοίκηση ως μέλος σωματείων, συλλόγων και φορέων», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης χαιρετίζοντας την τελετή.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι η μαχητικότητα, το πάθος και η αφοσίωση τον διέκριναν όχι μόνο στην αθλητική αλλά και στην επαγγελματική και αυτοδιοικητική του πορεία.

«Ήταν ένας άνθρωπος που ως Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της ΔΕΠΚΑ και Δημοτικός Σύμβουλος υπηρέτησε επί σειρά ετών τα κοινά με αγάπη, ήθος και αγωνιστικότητα», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών να τιμήσουμε τη μνήμη του Βασίλη Αγοραστού και να δώσουμε το όνομα του στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας είναι μία πράξη ελάχιστης αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς του στον αθλητισμό, στον στίβο, στους αθλητές και τα σωματεία.

Το παράδειγμα και η παρακαταθήκη του θα μείνουν για πάντα ζωντανά εδώ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας “Βασίλης Αγοραστός”».

Ο κ.Χρυσάφης επέδωσε τιμητική πλακέτα στη Χρύσα Αγοραστού, η οποία εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση ονοματοδοσίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Ομόνοιας στη μνήμη του Βασίλη Αγοραστού.

Στη μεγάλη προσφορά του Βασίλη Αγοραστού στον σερραϊκό αθλητισμό και στον στίβο αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της αθλητικής οικογένειας για την ονοματοδοσία.

Ετικέτες

Συνέντευξη Τύπου για την πορεία υλοποίησης των έργων στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών και Μελετών Γιώργος Νυχτοπάτης στο Δημαρχείο Σερρών σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023.

Όπως τόνισε ο κ.Νυχτοπάτης, η δέσμευση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη είναι τα έργα να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς, ώστε το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών να είναι λειτουργικό και ασφαλές μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού ενόψει και της ενδεχόμενης ανόδου του Πανσερραϊκού στη Super League.

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να απολαμβάνουν οι Σερραίοι ένα ασφαλές Δημοτικό Γήπεδο για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να δημιουργηθεί ένα νέο, σύγχρονο Δημοτικό Γήπεδο εκτός του αστικού ιστού.

Βούλησή μας είναι ο χώρος, όπου βρίσκεται σήμερα το Γήπεδο να απελευθερωθεί για τη δημιουργία του Κεντρικού Πάρκου Σερρών», επισήμανε ο κ.Νυχτοπάτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Γηπέδου, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με τη καταλυτική συνδρομή του Υπουργού κ.Κώστα Καραμανλή.

Ο Αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι το έργο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως σύνολο τεσσάρων υποέργων:

1.Προμήθεια και αντικατάσταση λυχνιών προβολέων με LED

2.Προμήθεια και αντικατάσταση φθαρμένων καθισμάτων και υλικών

3.Επείγουσες εργασίες συντήρησης και αποκατάσταση φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου

4.Προμήθεια και αντικατάσταση φθαρμένων υλικών στην εξωτερική πρόσοψη του γηπέδου από βιοκλιματικά υλικά

Όπως γνωστοποίησε ο κ.Νυχτοπάτης, ο διαγωνισμός για την προμήθεια και αντικατάσταση των λυχνίων προβολέων με LED κρίθηκε άγονος και προκηρύσσεται εκ νέου το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση των καθισμάτων είναι σε εξέλιξη, καθώς υπάρχουν ενστάσεις από συμμετέχουσα εταιρεία. Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Έργων διευκρίνισε ότι το έργο προβλέπει ότι μαζί με την αντικατάσταση των 4.500 καθισμάτων στο Βόρειο και Νότιο Πέταλο του Γηπέδου θα γίνει και η μόνωση των κερκίδων.

Την ίδια στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες για να προχωρήσουν τα άλλα δύο υποέργα. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργαστηριακοί έλεγχοι που διενήργησε ο ΟΠΑΚΠΑ, ενώ το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη στατικής επάρκειας και ταυτόχρονα η νομιμοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

«Η Δημοτική Αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσουν οι παραπάνω διαδικασίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά πολύπλοκες διαθέτοντας από ίδιους πόρους πάνω από 90.000 ευρώ.

Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση από αιρετούς ή από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης στατικής επάρκειας θα προχωρήσουν τα έργα που αφορούν το εξωτερικό περίβλημα του γηπέδου και την αποκατάσταση των φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις στις κερκίδες», διευκρίνισε ο κ.Νυχτοπάτης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του Πανσερραϊκού για την υλοποίηση των έργων.

«Σε κάθε περίπτωση, βούληση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη είναι στη διάρκεια του καλοκαιριού με χρήματα του έργου και με πρόσθετους πόρους του Δήμου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου σύμφωνα και με τις προδιαγραφές που θέτει η Super League», κατέληξε ο κ.Νυχτοπάτης.

Ετικέτες
Powered by 300x150 tranparent