Gr. Typou

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, 13 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της δράσης «Εβδομάδα Ζωγραφικής 2019».

Πρόκειται για μια έκθεση Σερραίων ζωγράφων και γλυπτών, που αποτελεί συνδιοργάνωση του Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, και φιλοξενείται στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».

Απ΄τη Δημοτική Αρχή, το «παρών» έδωσαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Ιωάννης Γάτσιος, και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας, Δημήτρης Σιαμάγκας. Παρούσα, ήταν επίσης η Δημοτική Σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων», Αριάδνη Παπαφωτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην έκθεση, πσρουσιάζουν τα έργα τους συνολικά 24 εικαστικοί - ζωγράφοι και γλύπτες - και, συγκεκριμένα, οι: Βαλαβανίδης Ιορδάνης, Γεωργιτζίκης Δήμος, Γκένιος Ανδρέας, Διαμαντάκης Στέλιος, Δρούνος Ευάγγελος, Εμμανουηλίδης Σταύρος, Θεοδώρου Χαρούλα, Καλούδη Ειρήνη, Καραγιάννη Ράνια, Καραγιάννης Γιώργος, Καραγιάννης Νίκος, Κοσμίδης Πέτρος, Μαγκονή Σουζάνα, Μακινατζής Θωμάς, Μπακιρτζίδης Γιάννης, Μπαντάζου Έφη, Πανανάκης Γεώργιος, Πατμανίδης Αναστάσιος, Σπαθάρα Αικατερίνη, Τζεβελέκου Χαρά, Τραγάκης Δημήτριος, Τσαλκούτης Πασχάλης, Χαιρόπουλος Παναγιώτης και Χατζηστεργίου Γεώργιος.

Για δυο περίπου εβδομάδες, και, συγκεκριμένα, μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - από Γ' έως και ΣΤ' Δημοτικού - θα μπορούν να προσέρχονται στο φουαγιέ των «Αστεριών» και να συμμετέχουν σε εικαστικά εργαστήρια, καθώς και σε ξεναγήσεις που θα πραγματοποιούν οι ίδιοι οι δημιουργοί των έργων.

Άλλωστε, όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος, Σωτηρία Πάνου: «Η έκθεση, αποτελεί μια πολύ σημαντική δράση, διότι στοχεύει στην εξοικείωση του κοινού με την τέχνη, καθώς και στην ανάπτυξη της αμφίδρομης επικοινωνίας κοινού-καλλιτεχνών.».

Από το γραφείο τύπου

Ετικέτες
Με λαμπρότητα, και με την παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και επισήμων, γιορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 13 Οκτωβρίου, η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα στο Δήμο Σερρών.

Το πρωί, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών απ' τους ιερείς π. Αναστάσιο Πάππο και π. Παναγιώτη Κανακάρη. Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Διευθυντής του 21ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, Κωνσταντίνος Στρίκας, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του ότι η ιστορία της Μακεδονίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων απ' τις τοπικές Αρχές στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις, έδωσαν (μεταξύ άλλων) οι βουλευτές Σερρών Κώστας Μπούμπας (ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου), Λευτέρης Αβραμάκης και Θεόφιλος Λεονταρίδης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Το Δήμο Σερρών, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, Σπύρος Μισιρλής, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Κωνσταντίνος Δινάκης, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη, και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας, Δημήτρης Σιαμάγκας.

Από το γραφείο τύπου
Ετικέτες
Την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, όλοι οι Έλληνες, και ιδιαίτερα εμείς οι Μακεδόνες, τιμούμε την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα: ενός αγώνα, που ήταν το πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας - και, φυσικά, του Νομού Σερρών - μέσω των Βαλκανικών Πολέμων.

Ο Μακεδονικός Αγώνας ένωσε όλους τους Έλληνες στον κοινό στόχο για την ανάκτηση της αγαπημένης Μακεδονικής γης, που αποτέλεσε ένα απ' τα λαμπρότερα και ηρωικότερα κατορθώματα του Ελληνισμού.

Στην πρώτη γραμμή, βρέθηκαν απλοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, οι οποίοι δεν δίστασαν να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους για τη Μακεδονία.

Σήμερα, εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες Μακεδόνες και Σερραίοι, τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες των γενναίων Μακεδονομάχων, ενώ παράλληλα επαγρυπνούμε για την ασφάλεια της Μακεδονίας μας.

Ο Αγώνας για τα δίκαια της Μακεδονίας μας, συνεχίζεται και η μνήμη των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα πρέπει πάντα να αποτελεί για μας πηγή έμπνευσης, διδαχής και συμπερασμάτων.

Τιμή και δόξα στους αθάνατους ήρωες που πότισαν με το αίμα τους τα Μακεδονικά χώματα!

Ο Δήμαρχος Σερρών,
Αλέξανδρος Χρυσάφης
Ετικέτες
Με τετραμελή αντιπροσωπεία θα εκπροσωπηθεί ο Δήμος Σερρών στο 14ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας Κύπρου, το οποίο ξεκινά το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου.

Η μετάβαση της Δημοτικής Αρχής στην Κύπρο, γίνεται κατόπιν πρόσκλησής της, στα πλαίσια αδελφοποίησης της πόλης των Σερρών με την Αγία Νάπα.

Επικεφαλής της αποστολής, θα είναι ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ενώ θα συμμετάσχουν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Καρακολίδης, και ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Σερρών, η οποία και θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, θα έχει την ευκαιρία να γνωριστεί με το Δήμο Αγίας Νάπας, καθώς και να ανταλλάξει απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν τους δυο Δήμους σε συνάντηση που θα έχει με το Δήμαρχο Αγίας Νάπας, κ. Καρούσο Ιωάννη.

Στόχος της επίσκεψης, είναι να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δυο αδελφοποιημένων Σερρών και Αγίας Νάπας.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου μας, με επικεφαλής το Δήμαρχο, Αλέξανδρο Χρυσάφη, θα έχει συναντήσεις με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, με το Γενικό Επίτροπο της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου, το Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από το γραφείο τύπου
Ετικέτες
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Σερρών πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου, μαθητές τεσσάρων σχολείων από Ρουμανία, Τουρκία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Τους μαθητές, καλωσόρισαν στο Δήμο Σερρών οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Μισιρλής και Γιάννης Τουρτούρας, καθώς και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Γιάννης Γάτσιος.

Τα παιδιά, μίλησαν με χαρά τόσο για τις εμπειρίες τους απ' τις ομορφιές του Νομού Σερρών όσο και για τη φιλοξενία που τους πρόσφεραν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ.

Η επίσκεψη αυτή, έγινε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2, με τίτλο «The footprints of climate change from Anatolia to Europe», το οποίο υλοποιεί το 2ο ΓΕΛ Σερρών για το επίκαιρο θέμα της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της.

Ο συντονιστής του προγράμματος, Θανάσης Αγγειοπλάστης, και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, Κωνσταντινιά Τσιαούση, Κουταντώνης Σταύρος, Νανά Κουρτίδου, Καβακλιώτης Γιώργος, Βλάϊκου Χρυσούλα και Νόνη Μανούκη, συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος, μαζί με τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.

Αναφορικά με την επίσκεψη, ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Μισιρλής, δήλωσε ότι: «Τα προγράμματα αυτά, θα βοηθήσουν να σφυρηλατηθούν φιλίες σε βάθος χρόνων. Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι απ' το πώς τα παιδιά βίωσαν την πόλη των Σερρών. Οι ίδιοι οι μαθητές, θα γίνουν κοινωνοί της αγάπης τους για το Δήμο μας στους δικούς τους ανθρώπους.».

Απ' την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Γιάννης Γάτσιος, πρόσθεσε ότι: «Οι μαθητές, ενθουσιάστηκαν απ' τις ομορφιές του Νομού και του Δήμου μας. Αυτό, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά, καθώς είναι η ζωντανή διαφήμιση του Δήμου Σερρών προς τις χώρες τους.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, εκτός απ' τις δραστηριότητες στο 2ο ΓΕΛ Σερρών, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον υδροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης και ενημερώθηκαν για τις αλλαγές των τελευταίων ετών, αλλαγές που αφορούν και τη βιοποικιλότητα. Επίσης, το 2ο ΓΕΛ Σερρών έδειξε στα σχολεία-μέλη του Erasmus+ και τα αξιοθέατα του Νομού μας, όπως το εντυπωσιακό σπήλαιο της Αλιστράτης και το Μουσείο της Αμφίπολης. Τέλος, η επίσκεψη στο Δημαρχείο Σερρών σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων.

Από το γραφείο τύπου
Ετικέτες