Gr. Typou

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                      Σέρρες 9 Απριλίου 2021
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                  Αρ. Πρόσκλ.: 13
Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ
Τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
του Δήμου Σερρών
Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων
Σκουτάρεως & Επταμύλων

Έχοντας υπόψη:

- το υπ’ αριθ. πρωτ. 18318/13-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α με θέμα ¨Σύγκληση συλλογικών οργάνων των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων, κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19¨, διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο όπως εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα βιντεοκλήσης κλπ, δηλ. με έκδοση πρόσκλησης από τον Πρόεδρο, με την οποία θα περιγράφεται η δια τηλεδιάσκεψης λήψη των αποφάσεων,
- την υπ’ αριθμ. 40/20930/31-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α.

- τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και

- την υπ’ αριθμ. 687/30-09-2020 απόφαση Δημάρχου Σερρών,

Σας προσκαλούμε, στην 13η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα γίνει δια τηλεδιασκέψεως την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00' μ., μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων WEBEX, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Ετικέτες

Το Τμήμα της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με τις Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με Drive through rapid tests και rapid tests αντιγόνου και την ερχόμενη εβδομάδα (12-18 Απριλίου).

Τα σημεία δειγματοληψίας των Drive through rapid tests στη πόλη των Σερρών είναι :

- Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρες 9:00 -14:00 στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά

- Τετάρτη 14 Απριλίου και ώρες 9:00 – 14:00 στο 1ο χλμ Σερρών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Εθνικού Σταδίου.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου και ώρες 9:00-14:00 θα διενεργηθούν δωρεάν rapid tests για πεζούς στην οδό Δορυλαίου (θερινό θεατράκι).

Επίσης, την προσεχή εβδομάδα το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται και στην Δημοτική Κοινότητα Προβατά για διενέργεια rapid tests την Τρίτη 13 Απριλίου στο κτήριο της Κοινότητας και ώρες 10:00 -14:00.

Οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να γνωρίζουν ότι:

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική

  • Για μετακίνηση αποστολή sms στο 13033 κωδικός 1

  • Πρέπει να έχετε μαζί σας την Αστυνομική Ταυτότητα

  • Να γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

  • Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν και παιδιά άνω των 12 ετών

  • Απαιτείται αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος.

Ετικέτες

Το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ενημερώνει για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα voucher «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ».

Το πρόγραμμα αφορά στην, υπό προϋποθέσεις, απόκτηση των μαθητών tablets, αξίας 200 ευρώ.

Η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τις 5 Απριλίου για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Ειδικότερα για τα κριτήρια:

-Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

-Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.

-Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ

Ο δυνητικός δικαιούχος (Αιτών/Αιτούσα) εισέρχεται στο δικτυακό τόπο του Προγράμματος ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ στη διεύθυνση: www.digital-access.gov.gr

Οι κάτοικοι των περιοχών Αγίου Ραφαήλ, Φλωρίνης και Σαρανταπόρου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σερρών (Αν. Θράκης 5) κατόπιν ραντεβού (τηλ.: 2321066415) με την προσκόμιση:

  1. κωδικών taxisnet,

  2. ΑΜΚΑ αιτούντος,

  3. αριθμού μητρώου μαθητών και

  4. Υπεύθυνη Δήλωση την οποία θα παραλαμβάνουν από το Παράρτημα Ρομά.

Ετικέτες

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 450.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανακατασκευή της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών διασφάλισε ο Δήμος Σερρών.

Την έγκριση της αίτησης που είχε υποβάλει ο Δήμος ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

«Η εξασφάλιση της έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 450.000 ευρώ για την αναβάθμιση της πίστας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είναι μία μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Σερρών», δήλωσε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Πλέον προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του έργου, προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να παραδοθεί μία σύγχρονη, κορυφαίων προδιαγραφών πίστα στο Αυτοκινητοδρόμιο ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την ανταγωνιστικότητά του σε διεθνές επίπεδο».

 
Ετικέτες

Μήνυμα κατά των διακρίσεων και του αποκλεισμού έστειλε ο Δήμαρχος Σερρών,  Αλέξανδρος Χρυσάφης με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά.

Όπως τονίζει ο κ.Χρυσάφης σε βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, ο Δήμος Σερρών, με μια σειρά από δράσεις και μέτρα, υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή και εκπροσώπηση των Ρομά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οικονομία και την κοινωνία.

«Στον Δήμο Σερρών λέμε “Όχι” στα στερεότυπα και τους αποκλεισμούς. Θέλουμε και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία με ίδια δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Σερρών και προσθέτει:

«Συνδημότες μου, δεν είστε μόνοι. Είμαστε δίπλα σας στον αγώνα για μεγαλύτερη ένταξη στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την υγεία. Σύμμαχοι στον στόχο για μια καλύτερη ζωή για όλους.»

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρίου Πάνου – Αναστασιάδου αναφέρθηκε στην πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί στο Δήμο Σερρών στον τομέα της υποστήριξης των Ρομά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σερρών μεταξύ άλλων υλοποιεί το έργο «Υγεία για όλους», το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δικτύου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και κοινωνικής φροντίδας για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι Ρομά, οι άποροι και οι ανασφάλιστοι.

Ειδικά για τη στήριξη των Ρομά, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερρών διαθέτει Παράρτημα Ρομά, στελεχωμένο με ειδικό μεσολαβητή, κοινωνικό λειτουργό, παιδαγωγό και λοιπές ειδικότητες, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων του πληθυσμού των Ρομά που διαβιώνει στα όρια του Δήμου.
Ετικέτες