Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α της ΚΕΔΕ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ

Κατηγορία Δελτία Τύπου
Διαβάστηκε 1016 φορές

                                                                                           Σέρρες  25  Οκτωβρίου  2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ


Προς
Τα Μ.Μ.Ε. Σερρών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 11-10-2016 και με την 695Α/2016 απόφαση του αποφάσισε ομόφωνα την « Έκδοση ψηφίσματος  κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ».

Κατόπιν εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
 της ΚΕΔΕ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση συζήτησε το θέμα της μεταφοράς της ΕΥΔΑΠ στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και της πώληση μετοχών της εταιρείας σε ιδιώτες.

Κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, το ΔΣ υιοθέτησε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, μέσω της ένταξής του στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Καταδικάζει την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, γιατί αυτό δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Θεωρεί ότι:

  • Το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα
  • Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών, άρρηκτα συνδεδεμένο με το δικαίωμα στη ζωή, στην υγιεινή και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
  • Η ΕΥΔΑΠ πρέπει να παραμείνει δημόσιος οργανισμός στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι να μετατραπεί σε μέσο κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων.
  • Η πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα δημόσιων υπηρεσιών ύδρευσης, όπου εφαρμόστηκε κατά το παρελθόν απέτυχε, αφού οδήγηση σε κατακόρυφη άνοδο της τιμής του νερού και σε υποβάθμιση της ποιότητάς του, με αποτέλεσμα στο τέλος να επιστρέψουν είτε στο δημόσιο, είτε στους Δήμους.
Η ΚΕΔΕ ζητά:

  • Να εξαιρεθεί η ΕΥΔΑΠ από την ένταξη στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας
  • Να κατοχυρωθεί στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση ο κοινωνικός έλεγχος και η δημόσια διαχείριση του κύκλου του νερού.

    Η ΚΕΔΕ δηλώνει ότι συντάσσεται με όλους όσους πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια κοινωνική συμμαχία, ώστε να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο ο κύκλος του νερού και να καταστεί η ΕΥΔΑΠ ένας δημόσιος, κοινωφελής και οικονομικά υγιής οργανισμός.


Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες.

Συνημμένα αρχεία:
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΔΤ για θέσεις κυνοκομείου »
Powered by 300x150 tranparent