ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

Κατηγορία Δελτία Τύπου
Διαβάστηκε 206 φορές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ


Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ
Εταίρος: Κ.Ε.ΔΗ. ΣΕΡΡΩΝ


Η Κ.Ε.ΔΗ. Σερρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 στις 10:00 π.μ. στην Κ.Ε.ΔΗ. Σερρών. Επίσης θα υπάρχει κινητή μονάδα (VAN), ειδικά εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον θέλει να ενημερωθεί ατομικά.
Βασικός άξονας της ημερίδας θα είναι η ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Θα μιλήσουν η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Ι.Α.Τ.Α.Π. σχετικά με τους τρόπους, τα μέσα και τους φορείς κοινωνικοποίησης καθώς και της σημασίας αυτής.
Στόχος της δράσης είναι η ενθάρρυνση των παιδιών για κοινωνικοποίηση. Ταυτόχρονα, η κινητή μονάδα στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
9:30 - 10:00 Προσέλευση – Εγγραφές
10:00 - 10:15 Χαιρετισμοί - Εισαγωγή
10:15 - 11:00 κα Κουνατίδου Νένα, ψυχολόγος ΙΑΤΑΠ, «Η κοινωνικότητα ως δείκτης της ψυχικής υγείας του παιδιού.»
11:00 - 11:45 κα Μπακιρτσή Γεωργία, κοινωνική λειτουργός ΙΑΤΑΠ, «Οι παράγοντες και οι θεσμοί που επηρεάζουν την κοινωνικοποίηση των παιδιών»
11:45 - 12:00 Κλείσιμο, Συζήτηση, Απορίες