Χαιρετισμός Δημάρχου για την Απελευθέρωση των Σερρών

Κατηγορία Δελτία Τύπου
Διαβάστηκε 271 φορές
Σερραίες και Σερραίοι,

Την ερχόμενη Παρασκευή εορτάζεται η επέτειος απελευθέρωσης των Σερρών από τον μακρύ τουρκικό ζυγό, μετά τους αιματηρούς βαλκανικούς πολέμους και τον μακεδονικό αγώνα.
Ήταν 29 Ιουνίου του 1913, όταν ο Ελληνικός Στρατός εισήλθε στις πόλη μας, την οποία κατέλαβαν, λεηλάτησαν και κατέκαψαν οι Βούλγαροι πριν την εγκαταλείψουν.
Πέρασαν εκατό πέντε χρόνια, αλλά η πατρίδα απειλείται εκ νέου.
Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, καθώς καλούμαστε ακόμη μία φορά να υπερασπιστούμε τον Ελληνισμό και τη Μακεδονία.
Οι πρόγονοί μας έπραξαν το καθήκον τους, αγωνίστηκαν και μας παρέδωσαν τον τόπο, διασφαλίζοντας την ιστορική συνέχειά του.
Είναι αυτοί, οι οποίοι έχτισαν τις Σέρρες που είχαν καταστραφεί, μας έδωσαν τα επίθετα και μας βάπτισαν με τα ονόματά τους στη νέα ελεύθερη ζωή που ξεκίνησε.

Σερραίες και Σερραίοι,

Η εφετινή επέτειος απελευθέρωσης των Σερρών δεν είναι σαν τις προηγούμενες, καθώς η παραχάραξη της ιστορίας θέτει τον τόπο και όλους μας ενώπιον μεγάλων κινδύνων.
Γι αυτό καλώ όλες κι όλους να συμμετέχετε στον εορτασμό.
Πρόκειται για ένα κάλεσμα από καρδιάς, προκειμένου να διακηρύξουμε την αγάπη μας για την Ελλάδα και τη Μακεδονία, την οποία δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί…
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Περισσότερα... Ok