Gr. Typou

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS δίνοντας έτσι κάθε χρόνο την ευκαιρία να επικεντρώνεται η προσοχή των πολιτών σε μια κοινή και αειφόρο προσπάθεια εξάλειψης της πανδημίας.

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με την ΠΡΑΞΙΣ, τον Όμιλο ΟΥΝΕΣΚΟ Σερρών και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» - συνδιοργανώνουν εκδήλωση “ Checkpoint- Κέντρο Πρόληψης και εξέτασης για τον HIV” η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρες 10:00 με 14:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο πλαίσιο της δράσης θα γίνει ενημέρωση του κόσμου για την πρόληψη της HIV λοίμωξης, ενώ κινητή μονάδα θα πραγματοποιεί ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις.

Η δράση αυτή αποβλέπει στη μείωση της σχετιζόμενης με τον HIV νοσηρότητας και θνητότητας, την εξάλειψη των ανισοτήτων και του στίγματος και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την υιοθέτηση υγιούς και ασφαλούς στάσης και συμπεριφοράς.

Η ανοικτή εκδήλωση «Checkpoint- Κέντρο Πρόληψης και εξέτασης για τον HIV» θα υλοποιηθεί λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας κατά του COVID-19.

 

Ετικέτες

Ηχηρό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έστειλε ο Δήμος Σερρών στη δράση ευαισθητοποίησης – Street Work που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Σερρών, με την υποστήριξη και παρουσία εκπροσώπου του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών συναντήθηκαν με γυναίκες και άνδρες και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για τις υπηρεσίες τους.

Η δράση περιλάμβανε την έκθεση φωτογραφίας Σερραίων εθελοντών φωτογράφων για το ζήτημα της έμφυλης βίας με τίτλο «Η επιζώσα στον φακό» και πλαισιώθηκε μουσικά από μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Σερρών.

«Σήμερα είναι μέρα αφύπνισης και επαγρύπνησης για όλους μας.

Το 35% των γυναικών παγκοσμίως βιώνει βία είτε λεκτική είτε ψυχολογική είτε σωματική, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Ο Δήμος Σερρών μέσω της συνεχούς λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών μεριμνά για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και των έμφυλων διακρίσεων, καθώς και για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, που βρίσκονται δίπλα σε όλες τις γυναίκες που αναζητούν υποστήριξη», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.

Ο Δήμαρχος Σερρών επέδωσε τιμητική πλακέτα στη Μαρία Μεντίζη, υπεύθυνη καθηγήτρια από το Μουσικό Σχολείο, το οποίο στηρίζει τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Επίσης, παρέδωσε ευχαριστήριες επιστολές στους εθελοντές ερασιτέχνες φωτογράφους- μέλη του Πρότυπου Φωτογραφικού Εργαστηρίου Σερρών- Χριστίνα Λαμβδά, Ευστράτιο Γλάβα, Θώμη Καλημέρη, Χριστίνα Γρηγοροπούλου, Γιώργο Καρατζόγλου και Σέργιο Τουχικιάν.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών λειτουργεί από το 2013 στην οδό Ίωνος Δραγούμη 10 και υποστηρίζει γυναίκες που έχουν υποστεί ή υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία και διάκριση.

Τα στελέχη της υπηρεσίας είναι εδώ για να ακούσουν τη μοναδική ιστορία κάθε γυναίκας που αντιμετωπίζει δυσκολίες, με απόλυτη εχεμύθεια και ακολουθώντας μία ολιστική προσέγγιση στήριξης, μέσω της κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης και της νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής. Μέσα από αυτήν η κάθε γυναίκα αντιμετωπίζεται με ισοτιμία, με εστίαση στη δική της δύναμη, ώστε να πάρει εκείνη τις δικές της αποφάσεις. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη στη βία.

Ετικέτες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Σέρρες 25 Νοεμβρίου 2021
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           Αρ. Πρόσκλ.: 30
Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ:
κ.κ. 1. Χρυσάφη Αλέξανδρο, Δήμαρχο Σερρών
2. Δημοτικούς Συμβούλους
Ενταύθα
3. Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Σερρών
Έδρες τους

Έχοντας υπόψη:
- Τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών,
- το υπ’ αριθ. πρωτ. 18318/13-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α με θέμα ¨Σύγκληση συλλογικών οργάνων των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων, κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19¨,
- την υπ’ αριθμ. 40/20930/31-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α.,
- την υπ’ αρ. 163/33282/29-05-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (παρ. α’ και β’)
- την υπ’ αριθμ. 426/77233/13-11-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α.,
- την υπ’ αριθμ. 643/69472/24-09-2021 εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών ¨Σύγκλιση και λειτουργία συλλογικών οργάνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας¨,
- την υπ’ αριθμ. 67/ΔΙΔΑΔ/Φ.69/189/οικ.21929/23-11-2021 εγκύκλιο του Υπουρ-γείου Εσωτερικών και
- τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/19-07-2018 τ.Α’) «Πρόγραμμα Κλεισθένης I»,
σας προσκαλούμε σε τακτική δια τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00΄, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων WEBEX, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Ετικέτες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                     Σέρρες 24 Noεμβρίου 2021
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                   Αρ. Πρωτ.:
Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΡΟΣ
-ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
- ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝΘΕΜΑ:«Αναβολή της 48ης Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών».


Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η 48η Συνεδρίαση (26-11-2021) της Οικονομικής Επιτρο-πής του Δήμου Σερρών, για λόγους ασθενείας του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.
Η παραπάνω συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 μ., σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ίδια πρόσκληση της ημερήσιας Διάταξης.Κοινοποίηση:
Τμήμα Υποστ. Πολιτικών και συλλογικών Οργάνων
Ετικέτες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα, Tετάρτη 24 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών η δωρεάν δράση πλήρους μαστολογικού ελέγχου σε ανασφάλιστες γυναίκες από τον Δήμο Σερρών σε συνεργασία και με το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης».

Οι ανασφάλιστες γυναίκες δικαιούχοι της δράσης υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο από την Ιατρό Χειρουργό – Ειδικό Παθήσεων Μαστού, Γιώτα Σασσοπούλου και την Ιατρό Αννέτα Λειβαδιώτου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν για τη διενέργεια των δωρεάν μαστογραφιών και υπερηχογραφημάτων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε διαγνωστικό εργαστήριο των Σερρών.

 

Ετικέτες