admin2

Στην ονοματοδοσία του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων σε «Ιωάννης Τσιντσάρης» προχώρησε ο Δήμος Σερρών τιμώντας τη μνήμη του Σερραίου Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών σε μία σεμνή τελετή σήμερα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών «Ιωάννης Τσιντσάρης» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μαζί με τον γιο του αείμνηστου αθλητή Ραφαήλ Τσιντσάρη παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θεανώς Ζαγκλιβέρη, των Βουλευτών Θεόφιλου Λεονταρίδη, Λευτέρη Αβραμάκη, Κώστα Μπούμπα, του Προέδρου του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Γιάννη Γάτσιου και μελών του ΔΣ του Οργανισμού, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, αθλητών, συγγενών και φίλων της οικογένειας Τσιντσάρη.

«Με την ομόφωνη απόφασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών να δώσουμε το όνομα του Ιωάννη Τσιντσάρη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων αποδίδουμε μία οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον σερραϊκό αθλητισμό, στην ελληνική άρση βαρών και στον τόπο μας.

Γιατί ο Ιωάννης Τσιντσάρης ήταν ο σύγχρονος άτλας που σήκωσε ψηλά τον Σερραϊκό αθλητισμό και άνοιξε τον δρόμο για τις μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής άρσης βαρών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει στη διοργάνωση αγώνων άρσης βαρών στη μνήμη του Σερραίου Αθλητή.

«Βούλησή μας στον Δήμο Σερρών είναι σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών να διοργανώσουμε τον Ιούνιο του 2023 τους αγώνες άρσης βαρών «Τσιντσάρεια».

Στόχος μας είναι η διοργάνωση αυτών των αγώνων στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών “Ιωάννης Τσιντσάρης” να καταστεί θεσμός, μέσω του οποίου το παράδειγμα και η παρακαταθήκη του Σερραίου Ολυμπιονίκη θα μείνουν για πάντα ζωντανά», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Στη μεγάλη προσφορά του Ιωάννη Τσιντσάρη στον ελληνικό αθλητισμό αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η πρώην πρωταθλήτρια και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη επισημαίνοντας ότι «ο γίγαντας με την ευαίσθητη ψυχή ήταν ο πατέρας της ελληνικής άρσης βαρών, που έδειξε τον δρόμο σε όλους τους νεότερους αθλητές.

«Είμαι περήφανη που κατάγομαι από τα ίδια χώματα με τον Ιωάννη Τσιντσάρη και παραδειγματίστηκα από έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ζαγκλιβέρη, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Αμφίπολη.

Στη διάρκεια της τελετής ο κ.Χρυσάφης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Ραφαήλ Τσιντσάρη, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση ονοματοδοσίας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων στη μνήμη του πατέρα του.

Ετικέτες

«Τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας, την εξάλειψη των διακρίσεων και την υποστήριξη της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς τους.

Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε προτεραιότητα στην έμπρακτη στήριξη των δικαιωμάτων και δυνατοτήτων των συμπολιτών μας με αναπηρία και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της προσβασιμότητας για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Με μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις, που εφαρμόζουμε αποκαθιστούμε την ελεύθερη κίνηση των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους χώρους και δημιουργούμε έναν Δήμο πιο σύγχρονο, πιο ανθρώπινο, πιο προσβάσιμο σε όλους.

Επιπλέον, με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Σερρών, το οποίο εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θέτουμε τις βάσεις για μία βιώσιμη πόλη μέσω της βελτίωσης των υποδομών για άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες για μετακίνηση.

Υλοποιούμε, σχεδιάζουμε και εντάσσουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργα αναπλάσεων και ανακατασκευών, που διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη κίνηση όλων των πολιτών, με ή χωρίς αναπηρίες.

Από την αρχή της θητείας μας δημιουργήσαμε 250 νέες ράμπες και ανακατασκευάζουμε πλήθος πεζοδρομίων και ακατάλληλων ραμπών.

Επίσης, την τελευταία τριετία θεσμοθετήσαμε συνολικά 14 νέες ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρίες, ενώ έχουμε σε εξέλιξη τη βαφή και διαγράμμιση των υφιστάμενων 28 δημοτικών χώρων στάθμευσης.

Τοποθετήσαμε σε όλους τους φωτεινούς σηματοδότες ηχητικές διατάξεις για άτομα με προβλήματα όρασης στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Προχωράμε στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση μαθητών με κινητικά προβλήματα σε σχολεία του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Δημιουργούμε τις ψηφιακές υποδομές για την ευκολότερη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις υπηρεσίες του Δήμου.

Παράλληλα, δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα Κάρτα Υγείας για τα Άτομα με Αναπηρία, η οποία εξασφαλίζει εντελώς δωρεάν πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις.

Εξάλλου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας θα διοργανώσουμε και εφέτος την εκδήλωση «Φωτεινές Ημέρες» στο πλαίσιο του εορτασμού της «Πολιτείας των Ευχών», ώστε να κάνουμε πιο φωτεινές και χαρούμενες τις ημέρες των ανθρώπων που αγαπάμε.

Όλοι μαζί δημιουργούμε έναν Δήμο προσβάσιμο και φιλικό σε όλους!»

Ετικέτες

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου «Μάνα» το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλες τις μητέρες που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή κατά τη διάρκεια της τελετής που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών χθες, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στο Κεντρικό Πάρκο Σερρών στην οδό Δορυλαίου.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μαζί με τον πρώην Βουλευτή Σερρών Ευστάθιο Κουτμερίδη, ο οποίος μαζί με το Ίδρυμα Ωνάση ήταν οι δωρητές του Μνημείου που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αχιλλέας Βασιλείου.

«Με το Μνημείο αυτό τιμούμε τη μάνα, αυτό το πανανθρώπινο σύμβολο της γέννησης, της δύναμης και της αγάπης, την αιώνια πηγή ζωής και δημιουργίας, το ζωντανό παράδειγμα αφοσίωσης και ανιδιοτέλειας.

Είναι μία ελάχιστη έκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης για τους αγώνες, την προσφορά και τις θυσίες της μάνας, που δίνει τα πάντα ακόμη και την ίδια της τη ζωή για τα παιδιά της.

Είναι αφιερωμένο στις μάνες που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή αλλά ζούνε για πάντα μέσα στις καρδιές των παιδιών τους», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στον χαιρετισμό του στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία Βουλευτών, Δημοτικών Συμβούλων, της οικογένειας του κ.Κουτμερίδη, της Γενικής Διευθύντριας του Ιδρύματος Ωνάση, Έφης Τσιότσιου και πλήθους κόσμου.

«Η μάνα δεν παύει ποτέ για τον καθένα μας να υπάρχει δίπλα του και να τον προστατεύει παντοτινά.

Αυτή ακριβώς τη διάσταση της μητρικής μορφής, τον ισχυρό και αδιάρρηκτο δεσμό της μάνας με τα παιδιά της αποδίδει το Μνημείο, το οποίο πρόσφερε στον Δήμο Σερρών το ΄Ιδρυμα Ωνάση και ο Ευστάθιος Κουτμερίδης, ο οποίος πριν από ένα χρόνο έχασε την κόρη του Πάττυ από κορωνοϊό λίγο μετά τη πρόωρη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Το Μνημείο θα στέκει για πάντα στο Κεντρικό Πάρκο της πόλης των Σερρών να θυμίζει και να τιμά τις μητέρες που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή αλλά και να προστατεύει συμβολικά τα παιδιά, που καθημερινά επισκέπτονται και χαίρονται το Πάρκο», σημείωσε ο κ.Χρυσάφης, ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και των Σερραίων τους δωρητές για την προσφορά τους στον Δήμο Σερρών.

Η τελετή πλαισιώθηκε μουσικά από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σερρών με πένθιμα εμβατήρια και από τη χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Σερρών με ένα ποντιακό τραγούδι για τη μάνα.

Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «προμήθεια κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Σερρών», προϋπολογισμού 114.090,00€ χωρίς ΦΠΑ και 141.471,60€ με ΦΠΑ.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. από την 28-11-2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 μ.μ. μέχρι 27-12-2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 23:59, στην Ελληνική γλώσσα.

 

Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΎ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022-23» με προϋπολογισμό 500.000,00 ΕΥΡΩ (με ΦΠΑ).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η 19η Ιανουαρίου 2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00πμ.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

Περίληψη Διακήρυξης

Διακήρυξη

Μελέτη

 

Ετικέτες
Powered by 300x150 tranparent