admin3

ΠΕΤΡΟΣ Κ. ΣΑΜΣΑΡΗΣ

Ιδιωτικές Βιβλιοθήκες Ελλήνων

στην πόλη των Σερρών

κατά την οθωμανική περίοδο

Περιοδ.  «Σίρις» τόμος 7ος (2007) σελ. 11-24


 

 flash Προβολή της μελέτης

Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει ότι στις 11-9-2020 έληξε η διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών της προμήθειας:

«Προμήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία πιλοτικού σταθμού βιοαερίου Δήμου Σερρών για την παραγωγή βελτιωτικού εδάφους και τη συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας ονομαστικής ισχύος 18 kWel».

Αποτελέσματα της διαβούλευσης:  0 Σχόλια διαβούλευσης

Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών προκηρύσσει διαγωνισμό που  αφορά την Ασφάλιση τροχαίου υλικού του Δήμου Σερρών για το χρονικό διάστημα 20/10/2016 έως 20/10/2017.

pdf smallΔιακήρυξη

pdf smallΜελέτη

 

 

Ετικέτες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Σέρρες 1 Ιουλίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βιοκλιματικές Αναπλάσεις Δήμου Σερρών
Μεγάλο το ενδιαφέρον επιστημόνων και πολιτών για την ημερίδα ενημέρωσης

Με την συμμετοχή επιστημόνων αλλά και πολιτών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα του Δήμου Σερρών για τις Βιοκλιματικές Αναπλάσεις της πόλης των Σερρών την περασμένη Δευτέρα, στις 18.00 μ.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείο Elpida Resort and Spa.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης τόνισε τη σημασία του μεγάλου αυτού έργου για την πόλη μας, έργο το οποίο - αφού ξεπεράστηκαν εμπόδια και δυσκολίες - φτάνει στο τέλος του.

Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν σε δυο ενότητες αναλυτικά οι πολυποίκιλες παρεμβάσεις (διαπλατύνεις πεζοδρόμων, βελτίωση φωτισμού, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, δεντροφυτεύσεις κλπ) σε κεντρικές οδούς της πόλης με γνώμονα την ουσιαστική βελτίωση των όρων ζωής των κατοίκων των περιοχών-παρέμβασης.

Ο κ. Πάλλας Χρήστος, Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σερρών, αναφέρθηκε στις «Καλές πρακτικές του Δήμου Σερρών στον ενεργειακό τομέα».

Η κα Μαρινάκη Αικατερίνη, Προϊσταμένη Τμ. Οικοδομικών Έργων, Έργων οδοποιίας, Υδραυλικών Έργων & Υπηρεσιών της Δ.Τ.Υ. Σερρών και η κα Βαρναλίδου Ελένη, στέλεχος του Γραφείου Ενεργειακών Εφαρμογών Τμ. Η/Μ Έργων & Ενεργειακών Εφαρμογών της Δ.Τ.Υ. Σερρών, ανέπτυξαν το θέμα: «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων Δήμου Σερρών-Σύντομο ιστορικό».

Στη συνέχεια της ημερίδας το λόγο έλαβε η κα Δημούδη Α., επιστημονική συνεργάτης του Δήμου, κατά την προετοιμασία της πρότασης χρηματοδότησης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία αναφέρθηκε στις αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και στα οφέλη από την ανάπλαση αστικών υπαίθριων χώρων με βιοκλιματικά κριτήρια , ενώ ο κ. Ζώρας Στ., Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ αναφέρθηκε στις «Επιπτώσεις της βιοκλιματικής ανάπλασης του υπαίθριου χώρου στην κατανάλωση ενέργειας στα κτίρια της περιοχής». Στη συνέχεια η κα. Δημούδη Σ., Αρχιτέκτων Μηχανικός, επικεντρώθηκε στην ομιλία της στην Βιοκλιματική Αναβάθμιση των Δημόσιων Ανοικτών Χώρων στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών.

Το ζωηρό ενδιαφέρον των παρισταμένων με πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις κατά το στάδιο των ερωτήσεων, φανερώνει το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται να αφήσει το θετικό του αποτύπωμα στην πόλη και τους κατοίκους της,

Ετικέτες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                         Σέρρες, 27/6/2016
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Στη γραμμή εκκίνησης για την υλοποίηση των δράσεων, οι εταίροι του δικτύου MAPS (Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι), που χρηματοδοτείται Προγράμματος URBACT III - Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμος Σερρών

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εταίρων του δικτύου MAPS, ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του δικτύου η οποία έλαβε χώρα το διήμερο 21-22 Ιουνίου στην πόλη Varazdin της Κροατίας. Ο Δήμος Σερρών εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, κο Μυστακίδη Παύλο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας, κο Καρπουχτσή Κωνσταντίνο και στέλεχος του Τμήματος Προγραμματισμού.

Με την καθοδήγηση του Συντονιστή Εταίρου, Δήμου Piacenza της Ιταλίας, του Ειδικού Εμπειρογνώμονα URBACT Luca Lanzoni αλλά και εκπροσώπου της Ειδικής Γραμματείας URBACT, Kristijan Radojcic, οι εκπρόσωποι των πόλεων - εταίρων είχαν την ευκαιρία να :

Α) παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές επανένταξης και επανάχρησης των εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών, τους συνεργαζόμενους φορείς στη διαχείριση αυτών καθώς και τις τεχνικές εμπλοκής- ενεργοποίησης των τοπικών φορέων. Το υλικό αυτό θα αποτελέσει το αντικείμενο των 5 Διακρατικών Εργαστηρίων που θα γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια, με το πρώτο να διεξάγεται στην πόλη της Cartagena της Ισπανίας, το Σεπτέμβριο του 2016.

Β) παρουσιάσουν τη σύνθεση και τα δυνατά σημεία της Τοπικής Ομάδας Στήριξης. Για το Δήμο Σερρών, η δραστηριότητα της Τοπικής Ομάδας Στήριξης ενσωματώθηκε στη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Πρόκειται για θεσμοθετημένη από τον Καλλικράτη, Επιτροπή η οποία συνεδριάζει εδώ και χρόνια ενώ εκπροσωπεί 27 τοπικούς φορείς (στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης εμπλουτίσθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου «ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», της Δημοτικής Κίνησης «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ» και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Σερρών).

Γ) να προτείνουν και να συζητήσουν (εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους συνεργατικού διαλόγου, όπως η τεχνική «world cafe») τρόπους προσέγγισης και παρακίνησης της συμμετοχής και συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας με σκοπό τη βιώσιμη διαχείριση των εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών στον αστικό χώρο.

Μία σημαντική ευκαιρία μεταφοράς τεχνογνωσίας για τη βέλτιστη αξιοποίησή των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων βρίσκεται μπροστά στο Δήμο Σερρών και η ένταξή της στο Ολοκληρωμένο Σχέδίο Δράσης αφορά όλους τους δημότες του Δήμου. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εκπροσώπησής τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, και των συχνών συναντήσεων εργασίας που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα 2 χρόνια με την καθοδήγηση του Δημάρχου, με Συντονιστή τον Πρόεδρό της, κο Μυστακίδη Παύλο και τη συνδρομή των δημοτικών υπηρεσιών.


Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :

Facebook: URBACT_Maps
Twitter: @URBACT_MAPS
YouTube: URBACT_MAPS

Ετικέτες