Gr. Typou

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.), στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών, που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. Έτος 2020-21» προκηρύσσει κατ’ εκτίμηση 3.000 προπτυχιακές υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των Ρομά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην διαδικτυακή εφαρμογή (https://ams.iky.gr) από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16.00.

Περισσότερες πληροφορίες ΙΚΥ: https://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/proptixiako-gr/ypotrofies-eko/eko-2020-2021

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ

 

Ετικέτες

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω του διαδικτύου στο κανάλι του Δήμου στο youtube.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/kRo7M5WyFZU

Ετικέτες

Στην αναβάθμιση και δημιουργία πέντε νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης και τριών νέων χώρων υπαίθριας άθλησης και αναψυχής προχωρά ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής σε κοινόχρηστους χώρους» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υπέγραψε με τον ανάδοχο σήμερα το πρώτο υποέργο, ύψους 160.000 ευρώ για τη λειτουργική, αισθητική αναβάθμιση και δημιουργία πέντε γηπέδων καλαθοσφαίρισης στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας.

«Με τη σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα ξεκινάει το συνολικό έργο αναβάθμισης και δημιουργίας νέων υπαίθριων χώρων άθλησης και αναψυχής στον Δήμο Σερρών.

Ακολουθεί το επόμενο διάστημα το δεύτερο υποέργο για τη δημιουργία τριών νέων υπαίθριων χώρων άθλησης ενηλίκων με όργανα εκγύμνασης, τα οποία θα γίνουν στο Αθλητικό πάρκο Ομονοίας, στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων και στον Άγιο Ιωάννη», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών στη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε, τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η σύμβαση για τα δύο νέα, πλήρως εξοπλισμένα υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης στην περιοχή της Σιγής.

«Με όλες αυτές τις παρεμβάσεις καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες σε αθλητικούς υπαίθριους χώρους με σύγχρονο και πιστοποιημένο εξοπλισμό τόσο για τους Δημότες όσο και για τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 οι Σερραίοι θα χαίρονται όλους αυτούς τους σύγχρονους υπαίθριους χώρους άθλησης», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στην καμπάνια αφύπνισης «Καθαρή Εβδομάδα», την οποία υλοποιεί για δεύτερη χρονιά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τη στήριξη της εταιρείας Kärcher Greece προς τιμήν των ανθρώπων της καθαριότητας από 26 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, στις Σέρρες την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στις 8:30 το βράδυ στην Πλατεία Κρονίου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης θα ανάψει την κίτρινη καρδιά της καμπάνιας, σήμα κατατεθέν της δράσης συμβολίζοντας την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό σε όσους ασκούν το επάγγελμα της καθαριότητας.

Παράλληλα, στην Πλατεία Κρονίου θα βρίσκεται και ο Σερραίος ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος είναι ο πρεσβευτής της πρωτοβουλίας και θα καλέσει τους ακολούθους του να πουν το δικό τους «Ευχαριστώ» στους ανθρώπους της καθαριότητας μέσα από το site της πρωτοβουλίας katharievdomada.gr πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά!

Οι Σέρρες είναι μία από τις τρεις πόλεις που θα ταξιδέψει και θα ανάψει η κίτρινη καρδιά της καμπάνιας «Καθαρή Εβδομάδα».

Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο κέντρο του Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο, όπου θα φωταγωγηθεί η πρώτη κίτρινη καρδιά της καμπάνιας, η δεύτερη καρδιά θα ανάψει στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη και η τρίτη στην Πλατεία Κρονίου στις Σέρρες.

Για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τον Δήμο Σερρών η αναγνώριση της συνεισφοράς των ανθρώπων της καθαριότητας και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το τεράστιο έργο που επιτελούν αποτελούν αξία προτεραιότητας.

Η Kärcher Greece, εδώ και 30 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα, στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που προάγουν την ποιότητα της ζωής και εκφράζει με τον δικό της τρόπο το «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη να είναι οι χώροι που κυκλοφορούμε καθαροί.

Κατά τη διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας» θα πραγματοποιηθεί και φωταγώγηση κεντρικών σημείων της κάθε πόλης με κίτρινο χρώμα σε Δήμους όλης της χώρας στοχεύοντας στην επίτευξη του μεγαλύτερου συμβολικού «ευχαριστώ» που έχει ειπωθεί προς τους ανθρώπους της καθαριότητας και στην υπενθύμιση αυτής της απλής μα τόσο σημαντικής χειρονομίας.

Μπείτε και εσείς στο katharievdomada.gr και πείτε το δικό σας «ευχαριστώ».

Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σερρών και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00 στην αίθουσα «Αστέρια».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η καμπάνια ευαισθητοποίησης «ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ», καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών και μαθητριών στο πλαίσιο της καμπάνιας, θεατρικό διαδραστικό δρώμενο από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με πρωτοβουλία και σκηνοθεσία του Νίκου Βεργίδη, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες για τη βία κατά των γυναικών.

Πρόγραμμα

18.00- 18.15 Χαιρετισμοί

Αλέξανδρος Χρυσάφης, Δήμαρχος

Σωτηρία Πάνου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας

Διαμάντω Φραγγεδάκη Τόσιου, Εκδότρια δημοσιογράφος, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος-Παράρτημα Σερρών

18.15- 18.30 Παρουσίαση Καμπάνιας «Μαζί Σπάμε τη Σιωπή»

18.30- 18.40 Θεατρικό Διαδραστικό 10λεπτο σε κείμενο Φανής Αποστόλου από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με πρωτοβουλία και σκηνοθεσία του Νίκου Βεργίδη

18.40- 18.50 Βία κατά των γυναικών ένα φαινόμενο με πολλά πρόσωπα

Λιάνα Νικολούδη- Κοινωνική Λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Σερρών

18.50- 19.00 Ενδοοικογενειακή Βία και Πανδημία

Καλλιόπη Δεσπούδη- Χειρούργος Α’ Χειρουργική κλινική Γ.Ν.Σερρών

19.00- 19.10 «Ενδοοικογενειακή βία

Μαρία Τσιακίρη-Δικηγόρος

19.10- 19.40 Παρουσίαση Καλλιτεχνικών δημιουργιών από μαθητές και μαθήτριες της Α΄Βάθμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης

19.40-19.50 Κλήρωση βραβείων για τα σχολεία

19.50- 20.00 Λήξη εκδήλωσης

 

Ετικέτες
Powered by 300x150 tranparent