Ο Δήμος Σερρών συνεχίζοντας την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος τοποθέτησε ακόμη 390 κάδους σύμμεικτων απορριμάτων σε μονοκατοικίες

Κατηγορία Καθαριότητας
Διαβάστηκε 1528 φορές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      Σέρρες  09/02/2017
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                              
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
τηλ.2321350112   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών συνεχίζοντας την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος
τοποθέτησε ακόμη 390 κάδους σύμμεικτων απορριμάτων σε μονοκατοικίες της περιοχής Κατακονόζι .

“Ο Δήμος Σερρών συνεχίζοντας την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος τοποθέτησε ακόμη 390 κάδους σύμμεικτων απορριμάτων σε μονοκατοικίες της περιοχής Κατακονόζι “δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης , που επισκέφτηκε την περιοχή Κατακονόζι , την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για την καθαριότητα Παντελή Χράπα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διανομή των 390 κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων 240 λίτρων o καθένας σε μονοκατοικίες της περιοχής , από την υπηρεσία καθαριότητας.

 Όπως είναι γνωστό ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Σερρών ,πριν ένα χρόνο ,ξεκίνησε την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος με την τοποθέτηση κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων σε πυκνοδομημένους συνοικισμούς  με μονοκατοικίες , έχοντας ως ως στόχο την απομάκρυνση των κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων από τους δρόμους.                                                                        

Η πρώτη συνοικία που επιλέχτηκε ήταν του Αγίου Παντελεήμονα, όπου τοποθετήθηκαν 150 κάδοι σύμμεικτων απορριμάτων σε μονοκατοικίες. Η δεύτερη συνοικία που επιλέχτηκε για τον ίδιο σκοπό είναι το Κατακονόζι, όπου τοποθετήθηκαν 390 κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων των 240 λίτρων ο καθένας , σε αντίστοιχο αριθμό μονοκατοικιών.                                                                               

Οι δύο προαναφερόμενες περιοχές επιλέχτηκαν , επειδή δεν υπάρχουν πολυκατοικίες , είναι πυκνοδομημένες περιοχές με μονοκατοικίες και η αποκομιδή μπορεί να γίνει από μικρό απορριμματοφόρο αυτοκίνητο . Ο κάθε ιδιοκτήτης μονοκατοικίας θα έχει το μικρό αυτό κάδο στην αυλή του και μια μέρα την εβδομάδα θα βγάζει τον κάδο έξω από το σπίτι του και θα γίνεται η αποκομιδή των σύμμεικτων σκουπιδιών  από αυτούς τους κάδους με τα απορριμματοφόρα του Δήμου.
                                                                                                                                                                       
“Η εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος έχει ως στόχο την προστασία της υγείας των δημοτών , τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου και τη μείωση των δαπανών που θα προκύψει  από την εξοικονόμηση καυσίμων και εργατοωρών “επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης.                              

Ο  κ. Χράπας αναφερόμενος στο πιλοτικό πρόγραμμα υπογράμμισε ,ότι η υπηρεσία καθαριότητας εργάζεται συστηματικά για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών με στόχο την προστασία τον περιβάλλοντος και την καθαριότητα του Δήμου Σερρών.


                                                                              Από το γραφείο τύπου

kdvmehealth2serres100

Powered by 300x150 tranparent