Gr. Typou

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, η Λαϊκή Αγορά των Σερρών την Τρίτη, 02/06/2020, θα λειτουργήσει με το 50% των συμμετεχόντων πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών).

Θα δραστηριοποιηθούν οι πωλητές των οποίων ο αριθμός της θέσης ο οποίος αναγράφεται στην άδειά τους λήγει σε μονό αριθμό (1,3,5,7,9).

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών, ορίζεται σε 3 μέτρα, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό και ελεύθερο από αντικείμενα.
Ετικέτες
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, η οποία πάρθηκε στη συνεδρίαση της 27ης Μαΐου του 2020, ο Δήμος Σερρών συμμετέχει πλέον και επίσημα στο «Πόλις – Τέχνη Χρω».

Πρόκειται για ένα Πανελλήνιο Αυτοδιοικητικό Δίκτυο, που λειτουργεί ως φορέας-«πρεσβευτής» για την προώθηση των πανανθρώπινων ιδεωδών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και διεκδικεί να ανοίξει το δρόμο για αναπτυξιακές προοπτικές με οφέλη για τον ελληνικό πολιτισμό, τον τουρισμό και το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, σκοπός του «Πόλις – Τέχνη Χρω», είναι η ενεργοποίηση φορέων και κοινωνιών για την προώθηση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., που επιδιώκονται μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Πρόεδρος του Δικτύου, είναι η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη.

Μέσω της συμμετοχής του, ο Δήμος Σερρών στοχεύει στο να αναδείξει την ιστορικότητα, τα αρχαιολογικά μνημεία, τα έθιμα, την παράδοση, τις τέχνες, τα γράμματα και την ταυτότητα του τόπου μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών προχωρά γοργά στο δεύτερο βήμα για τη δημιουργία δυο νέων Κοινωνικών Δομών.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, η οποία πάρθηκε στις 28 Μαϊου 2020, εγκρίθηκε η στέγαση του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων και του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο ισόγειο του κληροδοτήματος Αποστολίδη.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δυο νέες κοινωνικές δομές, εγκρίθηκαν στις 29 Απριλίου 2020.

Ετικέτες

Ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους μετά από περίπου 80 ημέρες τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Σερρών

Το Τμήμα Παιδείας, οι υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας, και συνολικά η Δημοτική Αρχή προγραμμάτισαν και υλοποίησαν το σχέδιο του προγραμματισμού επανέναρξης των σχολικών μονάδων με την ίδια μεθοδικότητα, που έπραξαν και για τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Ειδικότερα:

  • Μετά από επικοινωνία με τους Διευθυντές και προϊστανμένους/νες των σχολικών μοναδών, επιβεβαιώθηκαν και ενισχύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα είδη καθαριότητας και υγειεινής, που έχει στη διάθεσή του το κάθε σχολείο.
  • Οι αυλές των σχολείων, στις οποίες ομάδες παιδιών περνούσαν πολλές απογευματινές και βραδινές ώρες, πλύθηκαν από συνεργεία του Δήμου Σερρών.
  • Τα χόρτα κόπηκαν από όλες τις αυλές, παραδίδοντας καθαρό και ασφαλή χώρο στα παιδιά των σχολείων.
  • Με δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής, αντισηπτικό υγρό διανεμήθηκε σε όλα τα σχολεία, ώστε κάθε τάξη και τμήμα να έχει τη δική του ποσότητα. Στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας, θα διανεμηθεί επιπλέον ποσότητα, που το Υπουργείο Παιδείας προμήθευσε στο Δήμο Σερρών, ενώ ποσότητες σε μεγάλες συσκευασίες έχουν αποθηκευτεί για μελλοντικές ανάγκες.
  • Μάσκες προσώπου στα σχολεία και προμετωπίδες για το προσωπικό που εργάζεται στα Ειδικά σχολεία διανεμήθηκαν πριν την έναρξη των μαθημάτων, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να έχουν επαφή με τους μαθητές, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.
  • Οι σχολικές καθαρίστριες επέστρεψαν στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, για να προσφέρουν έγκαιρα τις υπηρεσίες τους. Με αναδιάταξη των δυνάμεων του προσωπικού καθαριότητας και ενίσχυσή τους από το Δήμο, καλύφθηκε και η ανάγκη παρουσίας τους στη διάρκεια των μαθημάτων, ώστε να απολυμαίνονται θρανία και καρέκλες.
  • Με τηλεδιασκέψεις που έγιναν με όλα τους εμπλεκόμενους, Διευθυντές σχολικών μονάδων, Σύλλογο Εκπαιδευτικών και Ένωση Γονέων, ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής παρουσιάστηκε, εμπλουτίστηκε και επικαιροποιήθηκε, ώστε να είναι πιο λειτουργικός και αποτελεσματικός.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Σερρών, Δημήτρης Σιαμάγκας: «Είμαστε σίγουροι ότι τα σχολεία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποτελέσουν ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον μάθησης τόσο με τις φροντίδες των ανθρώπων του Δήμου Σερρών όσο και με το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων καθαριότητας.

Η γνώση και η προετοιμασία θα νικήσει και πάλι το φόβο. Καλή αρχή για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας!».

Ετικέτες

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Σερρών σας προσκαλεί την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, και ώρα 12:00 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ

Ετικέτες