admin2

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δοτή Μυελού των Οστών ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης έστειλε το εξής μήνυμα:  

«Τιμούμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές δότες, που με λίγα κύτταρα από το αίμα τους δίνουν ζωή σε συνανθρώπους μας με καρκίνο.

Αναδεικνύουμε τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς Αιμοποιητικών Κυττάρων, ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη ελπίδα σε ασθενείς που χρειάζονται μόσχευμα να βρουν συμβατό δότη.

Στον Δήμο Σερρών συμμετέχουμε στην εκστρατεία για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών διοργανώνοντας δράση εθελοντικής δειγματοληψίας τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 έως τις 11:00 στο Δημαρχείο Σερρών». 

Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε ηλεκτρονικό ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την παροχή «Αποκομιδή απορριμμάτων Δ.Ε. Σκουτάρεως».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορά, με βάση τις απαιτήσεις που ορίζονται στην παρούσα διακήρυξη, στη σχετική μελέτη και το υπόδειγμα οικονομικής προσφοράς.

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 210.540,00 € χωρίς ΦΠΑ & 261.069,60 € με ΦΠΑ».

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΣΗΔΗΣ: 17/09/2021 και ώρα 10:00.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 04/10/2021 και ώρα 23:59:00.

Ετικέτες

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που έχουμε μαζί μας στην πόλη των Σερρών την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, μία άξια σύμμαχο στην προσπάθεια ανάδειξης της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στο Δημαρχείο την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Σέρρες, σήμερα Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Χρυσάφης αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Σερρών για τον εορτασμό αυτής της εμβληματικής χρονιάς, μεταξύ των οποίων, κατέχει κυρίαρχη θέση η πρόταση για την ανάπλαση του Πάρκου Ηρώων της πόλης και την ανάπτυξη του σε Ψηφιακό Ιστορικό Πάρκο με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ, στις ανθισμένες Σέρρες αποτελεί το επιστέγασμα των δράσεων και ενεργειών που έγιναν από τον Δήμο και την Επιτροπή Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021 με στόχο να συνδέσουμε το ένδοξο χθες με ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το παρελθόν μας γιατί σε αυτά τα χώματα έδρασε ο ήρωας Εμμανουήλ Παπάς, από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821, που πρόσφερε τα πάντα στον αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών και πρόσθεσε:

«Το Ψηφιακό Ιστορικό Πάρκο στις Σέρρες, πρόταση την οποία έχει ήδη υιοθετήσει η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” και έχουμε καταθέσει στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, φιλοδοξούμε να αποτελέσει μια λαμπρή ιστορική διαδρομή από το χθες στο σήμερα.

Ταυτόχρονα, όμως, να δείξει τον δρόμο για το αύριο μεταμορφώνοντας όλο τον Δήμο Σερρών.

Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση στον αγώνα μας και τη στήριξη στο όραμά μας».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών για τη θερμή υποδοχή καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανάδειξη αυτή της επετειακής χρονιάς.

Παράλληλα, εξήρε την προσφορά των Σερρών και του Σερραίων στους εθνικούς αγώνες αλλά και στην ανάπτυξη και πρόοδο της Ελλάδας .

«Θέλαμε και προσπαθούσαμε εδώ και πολύ καιρό να βρούμε τρόπο να επισκεφθούμε τις Σέρρες.

Μας δίνετε πολύ χαρά που υποστηρίζετε την προσπάθεια της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” να αφήσει ένα έργο, που θα αποτελέσει αποτύπωμα στο μέλλον», υπογράμμισε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Ο Δήμαρχος Σερρών πρόσφερε στην Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μία μαρμάρινη πλάκα με το έμβλημα του Δήμου Σερρών, ένα χειροποίητο αντίγραφο παραδοσιακής πόρπης, καθώς και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Χατζηβασιλείου και Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αρχιμανδρίτης Νικήτας Χαλέμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Κατιρτζόγλου, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Μισιρλής, Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου, Κωνσταντίνος Δινάκης και Γιώργος Ταΐρης, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρύσα Παλάζη – Τσοχατζίδη και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας.

Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Βλάχων και την εκδήλωση με θέμα την «Προσφορά των Βλάχων Ευεργετών στον ελεύθερο ελληνικό βίο», η οποία διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων με τη συμμετοχή των Συλλόγων Βλάχων Σερρών- μελών της Ομοσπονδίας και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σερρών και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Ετικέτες

Στη δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων προχώρησε ο Δήμος Σερρών με στόχο να παρέχει σε όλους τους Δημότες υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας καθώς και δωρεάν πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις σε πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, τη νέα, πρωτοποριακή υγειονομική Δομή του Δήμου Σερρών υλοποιούμε τον στόχο που θέσαμε προεκλογικά για έναν αλληλέγγυο Δήμο, που απλώνει ένα ευρύ δίχτυ προστασίας σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Σωτηρίας Πάνου – Αναστασιάδου και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελου Βάκαλου.

«Αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει στη χώρα μας από το 2003 αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί από τους Δήμους, ενισχύουμε τον τομέα της πρόληψης και δίνουμε λύση στο πρόβλημα της αδυναμίας πρόσβασης των ασθενέστερων συμπολιτών μας στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας», εξήγησε ο κ.Χρυσάφης.

Όπως σημείωσε, το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων δείχνει τον δρόμο για την ενδυνάμωση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ειδικά μέσα σε μία δύσκολη περίοδο υγειονομικής κρίσης με:

1.Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους Δημότες, από Δημόσιους ή Ιδιωτικούς φορείς και Φυσικά Πρόσωπα.

2.Τη Δωρεάν Παροχή Υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.

3.Την ανάπτυξη Προγραμμάτων Αγωγής και Προαγωγής Υγείας.

4. Την έκδοση Κάρτας Υγείας σε ηλεκτρονική μορφή για τους όλους τους Δημότες και σε έντυπη μορφή για τις ευπαθείς ομάδες

5. Την αξιοποίηση επαγγελματιών υγείας σε Προγράμματα Υγείας που καλύπτουν τις ανάγκες των Δημοτών.

«Με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων δημιουργείται Υπηρεσία Μιας Στάσης για όλα τα θέματα που αφορούν την Προληπτική Ιατρική, δηλαδή τις αναγκαίες εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο ωφελούμενος αναλόγως της ομάδας κινδύνου που ανήκει, καθώς και την παραπομπή του για περαιτέρω έλεγχο, όπου χρειάζεται.

Επιπλέον, εξασφαλίζουμε για άτομα ευπαθών ομάδων εντελώς δωρεάν με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, με την κάρτα υγείας που θα την λαμβάνουν σε έντυπη μορφή, τη δυνατότητα πρόσβασης σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις», σημείωσε ο κ.Χρυσάφης.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου αναφέρθηκε στα οφέλη για τους Δημότες από την ισότιμη πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς καθώς και από την ενεργοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

«Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων έχει προχωρήσει ήδη σε συμβάσεις με δύο ειδικότητες ιατρών (παθολόγου και γενικής ιατρικής) από τις επτά συνολικά που έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε.

Οι ασθενείς Δημότες με την έντυπη Κάρτα Υγείας μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τους συνεργαζόμενους γιατρούς – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πληρώνονται από τον Δήμο Σερρών», υπογράμμισε η κυρία Πάνου – Αναστασιάδου διευκρινίζοντας ότι το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων δεν πρέπει να συγχέεται με το ΚΕΠ Υγείας, που έχει εκπαιδευτικό-ενημερωτικό χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος συνεχάρη τον Δήμο Σερρών για την πρωτοβουλία της δημιουργίας του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων και εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Συλλόγου στη νέα Δομή Υγείας.

«Το Κέντρο Πρόληψης Υγείας έρχεται να εμπλουτίσει τον τομέα Υγείας στον Δήμο Σερρών γιατί δυστυχώς μόνο οι Δημόσιες Δομές δεν επαρκούν και από την άλλη πλευρά πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα.

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων λειτουργεί λοιπόν συμπληρωματικά προς τις υπάρχουσες Δομές και όχι ανταγωνιστικά», επισήμανε ο κ.Βάκαλος.

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές Οκτωβρίου σε έναν χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο, στο κτήριο του κληροδοτήματος Αποστολίδη στην οδό Μεραρχίας 94.

Ωστόσο, οι Δημότες ήδη μπορούν να τηλεφωνούν στο 2321350040 και να δηλώνουν τα ατομικά τους στοιχεία για να δημιουργήσουν με τον πιστοποιημένο επαγγελματία υγείας του Κέντρου τον Ατομικό Ιατρικό τους Φάκελο.

Ετικέτες
space4people serres 200

 

Φίλοι και Συμπολίτες ,

Ο Δήμος Σερρών υλοποιεί το έργου μαζί με άλλες εννέα (9) πόλεις από όλη την Ευρώπη με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT ΙΙΙ .

Οι Σέρρες θέλουν να εκμεταλλευτούν την εμπειρία τους στις υποδομές των κοινόχρηστων χώρων αλλά καις το σχεδιασμό καινοτόμων παρεμβάσεων που βελτιώνουν την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλης και για αυτό σας ζητούμε να συμβάλετε με την συμμετοχή σας.   

Παρακάτω θα δείτε  ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που θα θέλαμε να το συμπληρώσετε μέχρι τις 07.09.2021.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Οι ερωτήσεις του  αναφέρονται τόσο στην συμβολή σας στην προετοιμασία όσο και στην επιλογή της Δράσης Μικρής Κλίμακας (small  scale action) που θα επιλέξουμε για να υλοποιήσουμε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας και την συμβολή σας στην κοινή αυτή προσπάθεια,

Ετικέτες