admin2

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Σερρών σε έξυπνο Δήμο βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Δημάρχου Σερρών κ.Αλέξανδρου Χρυσάφη στο Δημαρχείο με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό κ.Θοδωρή Λιβάνιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.Κωνσταντίνου Καραμανλή στις Σέρρες με στόχο την ενημέρωση για το πρόγραμμα Smart Cities, ενώ παρόντες στο Δημαρχείο ήταν ακόμη οι Βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, καθώς και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σερρών.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Χρυσάφης ενημέρωσε τους κ.κ. Πιερρακάκη και Λιβάνιο για τα έργα αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών του Δήμου, που έχουν ολοκληρωθεί και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς για την ολιστική πρόταση του Δήμου Σερρών που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα και περιλαμβάνει δράσεις που καλύπτουν και τους επτά άξονες του προγράμματος Smart Cities.

«Η μετατροπή του Δήμου Σερρών σε έναν έξυπνο Δήμο αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Δημοτικής μας Αρχής,

Με την πρόταση που καταθέτουμε στο πρόγραμμα Smart Cities για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΟΤΑ ύψους 2,3 εκατ. ευρώ προχωράμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας για την πλήρη ψηφιοποίηση του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Είναι ευλογία που έχουμε σύμμαχους σε αυτή την προσπάθεια τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, οι οποίοι χαράσσουν τον δρόμο για τη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα ψηφιακή εποχή αφήνοντας πίσω μια εποχή γραφειοκρατικού μεσαίωνα!»

«Σε αυτήν την εποχή ανήκουν και τα δώρα που προσφέρω στον κ.Πιερρακάκη για το προσωπικό του αρχείο, καθώς είναι αυτός που με τις μεταρρυθμίσεις του τα κατέστησε “μουσειακά είδη”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσάφης χαρίζοντας στον Υπουργό ένα organiser και ένα βιβλίο Δημοτολογίου για την καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων γέννησης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τα πρωτότυπα δώρα σημειώνοντας ότι οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης ήταν από τις πρώτες που ψηφιοποιήθηκαν.

Παράλληλα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση της ψηφιακής κατάστασης του Δήμου Σερρών και της στρατηγικής του για τη μετατροπή σε smart city, την οποία παρέλαβε από τον Δήμαρχο και σε usb.

«Νομίζω ότι οι παρεμβάσεις αυτές που ακουμπούν τόσο τις φυσικές όσο και τις ψηφιακές υποδομές θα δημιουργήσουν μία καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες», τόνισε ο κ.Πιερρακάκης, ο οποίος νωρίτερα σε σύσκεψη στο Διοικητήριο των Σερρών αναφέρθηκε και στα προγράμματα που σχεδιάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ΚΕΠ, τη δημόσια πρόσβαση στο διαδίκτυο και τις ψηφιακές υποδομές των ΔΕΥΑ.

«Η χώρα κάνει μία μεγάλη πορεία αλλαγής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πραγματοποιεί σειρά μεταρρυθμίσεων σε κάθε τομέα και πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Συνεχίζουμε με την ίδια και μεγαλύτερη ταχύτητα», κατέληξε ο κ.Πιερρακάκης.

Ετικέτες

Τα κλειδιά του γραφείου στο δεύτερο όροφο του κτηρίου της πρώην ΤΕΔΚ παρέδωσε σήμερα Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Διατελεσάντων Δημάρχων, Κοινοταρχών και Μελών των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η τελετή παράδοσης έγινε στο κτήριο της πρώην ΤΕΔΚ σε εγκάρδιο κλίμα με τον Δήμαρχο Σερρών να συγχαίρει τους πρώην συναδέλφους του για την πρωτοβουλία τους να συστήσουν την Ένωση.

«Ο συμβολισμός αυτού του κτηρίου είναι αδιαμφισβήτητος για την Αυτοδιοίκηση.

Για αυτό είναι μεγάλη η χαρά μου να σας καλωσορίζω και πάλι στο αυτοδιοικητικό σας σπίτι», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Η ύπαρξη της Ένωσης είναι ευλογία για όλους τους αυτοδιοικητικούς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις συμβουλές και τις χρήσιμες παρεμβάσεις και προτάσεις σας.

Είμαι βέβαιος ότι η συμπυκνωμένη αυτοδιοικητική σας γνώση και η πολύτιμη πείρα σας θα μας βοηθήσει σημαντικά στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των Σερραίων πολιτών».

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Διατελεσάντων Αυτοδιοικητικών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Ισαάκ Ρίζος ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών και προσωπικά τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη για την ομόφωνη απόφαση της παραχώρησης του γραφείου στο κτήριο της πρώην ΤΕΔΚ, ενώ δήλωσε ότι ο ρόλος της Ένωσης είναι να σταθεί υποβοηθητικά στο πλευρό και των επτά Δημάρχων του Νομού Σερρών.

«Μόλις διαβήκαμε το κατώφλι του κτηρίου η καρδιά μας σκίρτησε και ξεπήδησαν οι ωραίες αναμνήσεις που όλοι έχουμε από το παρελθόν», πρόσθεσε ο κ.Ρίζος.

Ετικέτες

Ένα καινούργιο σύγχρονο αναρροφητικό σάρωθρο παρέλαβε ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματός του για την ενίσχυση και αναβάθμιση του στόλου οχημάτων καθαριότητας.

Η παραλαβή και η παρουσίαση του νέου σαρώθρου πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παναγιώτη Καρακολίδη σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πλατεία Ελευθερίας.

«Ένα νέο όπλο μπαίνει στη “φαρέτρα” μας για να κερδίσουμε τη μάχη για έναν καθαρό Δήμο.

Το αναρροφητικό σάρωθρο είναι το πρώτο από τα συνολικά εννέα οχήματα, τα οποία παραλαμβάνουμε σταδιακά προκειμένου να ενισχύσουμε τον στόλο της καθαριότητας του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Με την παραλαβή του νέου στόλου και εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1,45 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα Φιλόδημος, παρέχουμε στους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας τα κατάλληλα μέσα για να δώσουν πιο αποδοτικά τον αγώνα για έναν πιο καθαρό Δήμο.

Είναι ένα στοίχημα, το οποίο θέσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα και το οποίο κερδίζουμε καθημερινά στον Δήμο Σερρών».

Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα σταδιακά θα προστεθούν στον στόλο του Δήμου πέντε απορριμματοφόρα, ένα καδοπλυντήριο, μία υδροφόρα και ένας εκσκαφέας φορτωτής, ενώ σύντομα θα παραδοθούν πέντε αυτοκινούμενα ηλεκτροκίνητα αναρροφητικά χειραμαξίδια.

Παρουσιάζοντας το νέο αρθρωτό αναρροφητικό σάρωθρο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης τόνισε ότι είναι χωρητικότητας κάδου σαρωμάτων 1.500 λίτρων και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας stage V.

Το μέγεθος του οχήματος, εξάλλου, το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο για τον καθαρισμό πλατειών, πεζοδρόμων και στενών δρόμων των Σερρών.

Ετικέτες

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σερρών σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών θα υλοποιήσει τη δράση «Ανίχνευση και μέτρηση της γηριατρικής ευπάθειας με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων».

Η δράση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Σκοπός της δράσης, είναι η έγκαιρη ανίχνευση και η αρχική εκτίμηση του συνδρόμου γηριατρικής ευπάθειας, που χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των φυσιολογικών συστημάτων του ατόµου που σχετίζεται με την ηλικία.

Αυτό έχει ως συνέπεια τη µείωση των εγγενών ικανοτήτων, γεγονός που προσδίδει εξαιρετική ευαισθησία σε στρεσογόνους παράγοντες και αυξάνει τον κίνδυνο μιας σειράς αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.

Η δράση στοχεύει στη λήψη μέτρων για τη διατήρηση και αποκατάσταση της αυτονομίας των ηλικιωμένων που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο από ευπάθεια (εμφάνιση αναπηρίας- έκπτωση λειτουργικότητας, εισαγωγή στο νοσοκομείο, εισαγωγή σε δομή μακροχρόνιας φροντίδας π.χ. οίκο ευγηρίας, αυξημένη θνησιμότητα) και στη προάσπιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων. Η γηριατρική ευπάθεια είναι μια δυναμική διαδικασία αλλά και αναστρέψιμη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (Κων. Καραμανλή 94) την Τετάρτη 05/10/2022 και ώρα 09:00-13:00μ.μ., ενώ σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης οι ημερομηνίες και οι ώρες των επισκέψεων, θα καθοριστούν με απευθείας συνεννόηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους επικοινωνώντας με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών έως τις 4/10/2022.

Τηλ: 2321085661

email: kpn@serres.g

Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών γιόρτασε την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο με ποικίλες δράσεις

και την τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών καθισμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας

Με ποικίλες δράσεις για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τον δημόσιο χώρο γιόρτασε την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022.

Για δύο ώρες από τις 10:30 έως τις 12:30 πραγματοποιήθηκε συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της οδού Δημ. Φλωριά και της Κων.Καραμανλή με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας Σερρών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Υποδομών και Μελετών Γιώργο Νυχτοπάτη τα δύο νέα έξυπνα ηλιακά καθιστικά, που τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας από τον Δήμο Σερρών στο πλαίσιο της δράσης μικρής κλίμακας του προγράμματος space4people.

«Τα έξυπνα ηλιακά παγκάκια λειτουργούν μόνο με ηλιακή ενέργεια και δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών, ενώ μέσω της λειτουργίας του WiFi hotspot αλλά και μέσω της διασύνδεσης με πλατφόρμα Social WiFi μπορεί να αποτελέσει ένα ένα σημαντικό μέσο προβολής – προώθησης – επικοινωνίας των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων του Δήμου.

Είναι μία από τις πρώτες δράσεις που υλοποιούμε για την έξυπνη κινητικότητα στον Δήμο Σερρών, καθώς θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η τοποθέτηση και άλλων πέντε μεγαλύτερων έξυπνων καθισμάτων σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη των Σερρών», τόνισε ο κ.Νυχτοπάτης.

Η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο συνοδεύτηκε από ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση για θέματα προσβασιμότητας στην οδό Κων.Καραμανλή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές του Συγκροτήματος Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, του 26oυ Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Κολλεγίου, καθώς και ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα, η Τροχαία Σερρών, το Αστικό ΚΤΕΛ, η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Ανάδοχος του έργου space4people (EUROTEC SA).

Στις δράσεις της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο συμμετείχαν και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν ποδηλατάδα στον νέο ποδηλατόδρομο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και έφθασαν μέχρι τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Elpida Resort & Spa», όπου έλαβαν μέρος σε αγώνες δεξιοτεχνίας και ταχύτητας.

Ετικέτες
Powered by 300x150 tranparent